Методику Остапа Бендера пропагують на Тернопільщині

шахрай інтернет

Завдяки такому методу зловмисники ошукують продавців в інтернет-магазинах. Аферу прокрутили злодії із чоловіком з Заліщицького району.

Так, потерпілий в інтернет-магазині продавав мотоцикл за 28 тисяч гривень і чи міг ж ошуканий чоловік подумати, що варто слугуватись принципу Остапа Бендера «Вранці гроші-ввечері стільці» із славнозвісного фільму «12 стільців», тоді б ніяких проблем не було. Про покупку зловмисник відразу ж домовився і перерахував гроші на рахунок продавця, якому прийшло смс-повідомлення, що підтверджувало зарахування. Після отримання коштів чоловік відразу ж віддав мотоцикл кур'єрові, який і мав доправити його до покупця. Та яке було ж здивування потерпілого, коли він побачив, що жодних коштів на його рахунку немає, смс-повідомлення було фіктивним, пише npu.gov.

Вкотре нагадуємо: торгуйте з розумом! Найбезпечніше – отримати готівку а вже тоді віддавати товар. Тому ретельно перевіряйте рахунок щодо надходження коштів. Банківська картка, а яку надходять гроші від продажу не має бути прив’язано до вашого мобільного, адже так шахраї уміло створюють фальшиві смс та відправляють власнику рахунку. Насправді жодних коштів вони не переводять. Тому навіть якщо отримали підтвердження по телефону, перевірте особисто, чи дійсно надійшли гроші на рахунок: в банкоматі, через мобільний додаток, чи  зателефонувавши в банк.

Не довіряйте невідомим! Можете залишитися без товару та без готівки!

Вибір читачів за тиждень

Відео