Оксана Бучко

За допомогою чого тернополяни можуть допомогти малюку запам’ятати більше іноземних слів?

1401697927_deti-uchat-angliyskiy

Перетворити заняття іноземною мовою вдома на приємне проведення часу малюків із помітними результатами вивчення слів мріють тернополяни. Як поєднати рідну мову з іноземною для швидкого запам’ятовування нових слів та створити позитивний емоційний фон занять, розповідає керівник центру іноземних мов у Тернополі Тетяна Фірташ-Гнатюк. Для цього вона радить залучати іноземні слова в українські вірші та постійно відзначати досягнення дітей наприкінці уроку.

- Вивчення основ іноземної мови, насамперед лексики – англійських слів і сталих виразів - стає більш ефективним при залученні рідної мови, особливо у віршованих формах, - розповідає педагог. - За допомогою рими та розміру вірша іноземні слова органічно вплітаються в український текст, де їхнє значення стає зрозумілим. Інколи для милозвучності можна навіть вживати слова без артиклів. Вивчаючи пісеньку чи віршик українською мовою з певною кількістю іноземної лексики, дитина швидко запам’ятовує українсько – англійські пари слів. А використання музики та співу значно полегшує та урізноманітнює навчальний процес.

 

Для позитивних результатів також важливий емоційний фон, особливо наприкінці заняття. Дитини повинна бачити свій успіх під час вивчення.

- Батькам слід пам’ятати, що заняття вдома завжди має закінчуватися на позитивних емоціях, - додає пані Тетяна. - Відзначайте найменші успіхи і досягнення своїх маленьких трудівників.

Для цього можна вести «Щоденник успіху», що є ефективним методом у загальному вихованні дітей. Так дитина концентрується на досягнутому та засинає у хорошому настрої. Адже негативні моменти ми здатні пам’ятати яскравіше, тому окремо виділені позитивні змінять загальне бачення дійсності.

Такий метод пропонував своїм слухачам  відомий фінансовий консультант, письменник і бізнесмен Бодо Шефер. Тож ведення «Щоденнику успіху» може стати спільною справою для батьків та дітей. Дорослим це допомагає збільшити свій дохід.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео