Віра Олександрович

Долю найвідомішого довгобуду Тернополя вирішать на… святковій сесії

будівля ОДА

Час скликання пленарного засідання шостої сесії Тернопільської обласної ради у середу, 23 серпня, змінили. Тож засідання розпочнеться не о 10-й годині, а об 11.00.

Розпорядження про це вчора, 21 серпня, підписав голова обласної ради Віктор Овчарук.

- Зважаючи на те, що 23 серпня на 10 годину запланували проведення кількох загальнодержавних заходів із відзначення Дня Державного Прапора України, до участі в яких запросили голову, його заступників і депутатів Тернопільської обласної ради, а також голову і керівників структурних підрозділів обласної держадміністрації час скликання пленарного засідання довелося змінити, - пояснює він.

У порядку денному цього засідання – лише 4 питання (докладно читайте ТУТ прим.). І головним буде саме пункт №4: «Про розгляд електронної петиції №1 «Про передання Тернопільській обласній комунальній експериментальній комплексній школі мистецтв імені Ігоря Ґерети право власності на землю і приміщення, що передбачалося для будівництва Тернопільської обласної бібліотеки, за адресою: площа Героїв Майдану, 17 (щодо програми розвитку Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв ім. І. Ґерети)». Нагадаю, цю петицію розмістили на офіційному сайті Тернопільської обласної ради  ще 25.05.2017 р. І вона набрала необхідних 500 підписів. Нагадаємо, йдеться про приміщення, що є найвідомішим тернопільським довгобудом. Скоро «стукне» 30 років, як у нашому місті почали зводити обласну бібліотеку.

Площа Героїв
Площа Героїв

До речі, в апараті найвищого представницького органу краю кажуть, що на розгляд депутатів чекають набагато більше питань. Проте у День Державного Прапора і напередодні Дня Незалежності відбудеться святкове засідання, тож політики вирішать лише нагальні питання.

Окрім того, того дня відбудеться засідання постійної комісії обласної ради із питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства. Спершу про використання коштів у II-му кварталі депутатам розповість заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Лідія Чайковська. Згодом присутні обговорять Програму підтримки і розвитку патронажної служби. Депутатів і жителів краю, яких хвилюють вказані теми, запрошують на 9.30 у кабінет №531, що на вулиці Грушевського, 8.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео