/ /Де навчилися створювати їжу із повітря? (Агро-новини)

26 Вересня 2017, Вівторок


Тернопільщиною ширяться пожежі

Фотофакт
На передову доправили цінний подарунок із Тернопільщини (фотофакт)

На Бережанщині відбувся футбольний турнір (фото)

Чи відгукнеться господар зниклої тварини на Лановеччині

25 Вересня 2017, Понеділок


Погода
Коли граки відлітають, уже можна чекати снігу

На Тернопільщині захопили землю вартістю 290 тис. грн

Тернополянам відкрили зсередини публічну бібліотеку у Львові (фото)

Від сьогодні  починають висувати тих, хто може стати депутатами громад Тернопільщини

Чи потрібне майно померлому господарю на Кременеччині?

На 4 дорогах області працюють струменеві машини

Чому у центрі Тернополя зібралося так багато людей? (фото)

Фотофакт Це цікаво
Тернопільська «красуня дня» (фото)

Відео
Тернополяни стали популярними завдяки пісні Despacito (відео)

Фотофакт
Тернополянин Андрій Антонюк привіз перемогу з Чемпіонату світу серед військових (фото)

Кременеччина нарешті отримає нового очільника?

Фоторепортаж
У райцентрі на Тернопільщині сталося те, чого тут ніяк не очікували  (фоторепортаж)

Відео
Експерименти у Тернополі: кращих не знайшли, а декого забули  (фото, відео)

У Кременецькій школі мистецтв розпочинають ремонт, якого чекали 10 років. Та чи завершать?

Тернополяни можуть допомогти своїм дітям не бути ізгоями в класі

На мульти-спортивний майданчик у Тернополі пропонують виділити мільйон гривень

Фоторепортаж
На Тернопільщині завершився шостий сезон унікального проекту (фоторепортаж)

Це цікаво
Тернопільські музиканти показали Словаччині, якою має бути їжа

Фотофакт
Тернополяни поїхали у Німеччину фестивалити (фотофакт)

Анонс
В Тернополі презентують книгу для тих, хто відчуває покликання зі зброєю в руках захищати й утверджувати справедливість

Під вивісками тернопільських магазинів ховається декор фасадів історичних будинків

Фоторепортаж
Обмежники. Знаки минулого у Тернополі (фоторепортаж)

У Тернополі трапилося півдюжини аварій

Фоторепортаж
Таємниче кладовище у Кременці приваблює туристів (фото)

Відео
Піжами, танці та дефіле – у Тернополі відбудеться… Бібліофест (фото, відео)

Картку тернополянина вважають НЕсоціальною

Відео Фоторепортаж
«Біла ворона» найбільше зворушила тернопільських журналістів (фото, відео)

Де і кому безкоштовно давали жом? (Агро-новини)

Ваша дитина 10 днів не була у школі? Поліція йде до вас!

Фотофакт
Тернополянин здобув перемогу у Польщі (фото)

Анонс
Тернополяни дивитимуться «Дзеркала»

Фотофакт
Новий ставок у центрі Тернополя (фотофакт)

Фотофакт
Телеканал «Інтер» знімав у Тернополі проект про подорожі (фото)

Фотофакт
На «Дружбі» у Тернополі – ДТП (фотофакт)

Фотофакт
Тротуар поблизу дитсадка №33 у Тернополі перетворюється на болото (фотофакт)

Фоторепортаж Це цікаво
Кременець з висоти пташиного польоту – неймовірний (фоторепортаж)

Анонс
В Тернополі вшанують «модернову галичанку»

Новий скандал розгорається навколо Тернопільської Єпархії УАПЦ

Фотофакт
У Тернополі гості тепер не заблукають (фотофакт)

Вірменина, який обікрав тернополян, знайшли на Львівщині

Фотофакт
У Тернополі водії продовжують паркуватись, як «мудаки» (фотофакт)

Фотофакт
У Шумську затоплює цілі вулиці (фото)

Це цікаво
25 вересня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині пожежа

Зборівські гімназисти збагачувалися в англомовних таборах

На Тернопільщині вандали вже геть знахабніли

Фоторепортаж
У Козові учні добряче потрудилися (фоторепортаж)

24 Вересня 2017, Неділя


Погода
Погода у Тернополі 25 вересня

Де навчилися створювати їжу із повітря? (Агро-новини)

Група вчених з Фінляндії зробила крок у вирішенні проблеми голоду в світі, створивши з вуглекислого газу одноклітинний білок за допомогою електрики.

Допрацювавши цей продукт, можна отримати їжу або ж корм для тварин. Це поживна суміш з більш ніж 50% білка і 25% вуглеводів, а також жирів і нуклеїнових кислот, пише LandLord.

«Уся сировина — з повітря. В майбутньому технологію можна використовувати, наприклад, в пустелі, або інших районах, де є проблема голоду. Одна з можливих альтернатив — домашній реактор, такий собі побутовий прилад, який споживач використає для виробництва білка», — розповів керівник проекту Юха-Пекка Піткянен.

Наступний крок дослідження — пілотне виробництво: вчені спробують підвищити ефективність процесу, а також перевірять, наскільки він буде комерційно придатним.

Поки на створення одного грама білка йде близько двох тижнів. До того ж, необхідне лабораторне обладнання.

Піткянен вважає, що для комерціалізації проекту знадобиться 10 років.

ГМ-рослини можуть виробляти аналог риб’ячого жиру

Британські науковці підтвердили потребу у комерційному вирощування генетично модифікованого рижію (Camelina sativa), однієї з найстаріших олійних культур в Європі.

Результати, опубліковані в Scientific Reports, показують, що другий рік польового випробування ГМ-рижію, який виробляє аналог риб’ячого жиру, у 2015 році підтвердив результати попереднього року, пише Rothamsted Research.

У публікації також показано, як команда змогла знизити рівень непотрібних омега-6 жирних кислот у трансгенному насінні, щоб ще більше стати подібним до морського риб’ячого жиру.

Промислове поголів’я свиней знаходиться на рівні 2012 р.

Чисельність свиней у с/г підприємствах України на 9,7% менше ніж рік тому (близько 3,49 млн голів), що співпадає  з показниками 2012 р.

Нині сукупне поголів’я свиней складає 3 млн 497 тис. голів. Відповідно цьогорічна кількість свиней у промисловому секторі навіть дещо поступається аналогічному показникові згаданого періоду. Про це повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

«Промислові виробники свинини за п’ять років суттєво наростили свій виробничий потенціал. Якщо за січень-липень 2012 р. виростили 269,4 тис. т живої ваги свиней, то результат аналогічного періоду цього року більший на 15% — 310,1 тис. т ж.в. Обсяги забою вдвічі більші (30%), а сам показник зріс на 70 тис. т, що складає  303,5 тис. т живою вагою», — розповідає аналітик АСУ Олександра Бондарська.

П’ять років тому з обсягу отриманого приросту живої ваги свиней на забій йшло 87%, а зараз, за підсумками семи місяців цей показник складає 98%. Відповідно, можливості для розвитку галузі значно менші.

13

  Коментарі Facebook

коментарів

Залишити коментар

Схожі матеріали
Інші публікації автора
Ми в соціальних мережах
Сільський господар




М’ясокомбінат