Віра Олександрович

Кого тернопільські депутати проводжали оваціями? (фото, відео)

Похиляк

Звіт управління освіти і науки був серед перших пунктів у порядку денному сесії Тернопільської міської ради 18 серпня.

І що прикметно, доповідача – головну освітянку Тернополя Ольгу Похиляк не тільки уважно вислухали, а й похвалили. Більше того, депутати врешті навіть влаштували овації на честь успіхів місцевих педагогів і учнів.

Депутати3
Депутати3

У Тернополі стало більше і учнів, і класів

Право громадян на отримання дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної і професійно-технічної освіти у Тернополі, за словами пані Похиляк, забезпечують: 38 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності (у т. ч.: 4 ТНВК «Школа І ступеня-ДНЗ»), 38 загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності (24 – ЗНЗ  І-ІІІ ступенів, 2 ліцеї, 4 - навчально-виховні комплекси «Школа-ліцей», 3 - гімназії, 2 початкові школи, НВК «Школа-колегіум», спеціальна школа, вечірня та школа допризовної підготовки); 4 позашкільних  навчальних заклади.

- Для здобуття громадянами освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра з одночасним завершенням здобуття повної загальної середньої освіти функціонує Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола та 6 професійно-технічних навчальних закладів, - додає вона.

[embed]https://youtu.be/WKKhOguMmyo[/embed]

Починаючи із 2012-2013 років у Тернополі спостерігається позитивна демографічна ситуація. Тож у навчальному році 2016-2017рр. було 25 тис. 379 учнів  проти  24 тис. 378 - у 2015-2016 навчальному році (тобто на 1001 учень більше). Це вплинуло на збільшення кількості класів, а саме: 933 - у 2016-2017 рр. проти  909 - раніше.

- Однак проблемою залишається двозмінне навчання у кількох загальноосвітніх  навчальних закладах – школах №№6, 3, 5 і 16, - визнає освітянка.

[embed]https://youtu.be/ryvSMIUllgI[/embed]

Садочок відкриють у приміщенні колишнього приватного інституту

Зазначимо, що депутати мали чимало питань до доповідача. Зокрема, їх цікавило, як у Тернополі планують вирішувати проблему із браком дитячих садочків.

- Цього року ми відкрили 7 нових груп у діючих садочках, - каже вона. – У наступному році сподіваємося на 3 цілком нових садочки. Один із них, можливо, вдасться відкрити на проспекті Злуки у приміщенні колишнього приватного навчального закладу. На жаль, процес передачі складний.

[embed]https://youtu.be/0gJ3m8Sfomw[/embed]

Найбільше «од і дифірамбів» Ольга Похиляк почула завдяки успіхам тернопільських школярів в олімпіадах із навчальних дисциплін, а також – за рейтингом ЗНО. Адже Тернопілля цього року опинилося на почесному третьому місці в Україні.

- Ми ж розуміємо, яку частку у тому рейтингу займають саме тернопільські випускники, - зауважив міський голова Сергій Надал. – Зрозуміло, що такий успіх без Тернополя не був би можливим.

Звіт_Похиляк
Звіт_Похиляк

Врешті депутати навіть влаштували овації педагогам, які, попри проблеми і негаразди, належно виконують свою роботу, гідно працюють і допомагають школярам здобувати висоти у навчанні. Про те, що також відбувалося 18 серпня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео