Віра Олександрович

Туалети на «Циганці» стали ТОП-темою на сесії міської ради (фото, відео)

Депутати3

У вбиральнях на «Циганці» тепер буде чистіше. Окрім того, усі міські парки намагатимуться зробити зручнішими для відвідувачів. Разом із тим, просять тернополян берегти те, у що вкладені мільйони бюджетних коштів.

Власне, звіт начальника КП «Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя» Олега Протасевича був серед головних питань порядку денного сесії, 18 серпня.

[embed]https://youtu.be/vIEv8M5t-1E[/embed]

Ось тоді і спливло «на люди» чимало негараздів, які помітили депутати у парковому господарстві міста. Зокрема, йшлося і про «Циганку», а точніше – про пісок, що залишився там замість газону, а також - жахливі туалети і непрацюючі душові. Першим згадав про це депутат від «Самопомочі» Назар Зелінка.

- Я вже пробував дізнатися, скажімо так – «в кулуарах», чиї ті туалети, хто за них відповідає, - каже пан Зелінка. – В управлінні парків кажуть, що вони не є на їхньому балансі. Пан Соколовський (начальник міського управління ЖКГ – прим.) каже, що вони передані. У мене питання: «Чиї ж вони? Хто за них відповідає?». Якщо їх передали підприємцю, який має бізнес на «Циганці», то: або він утримує туалети в порядку, або слід розривати із ним договір і оголошувати конкурс. Шукати того, хто буде готовий ці речі забезпечувати.

Соколовський
Соколовський

Відтак депутат запропонував дати протокольне доручення, аби врешті вирішити питання із туалетами і душами на «Циганці». Нагадаємо, в облаштування тієї місцини вклали близько 10 мільйонів гривень, щоб зробити відпочинкову зону справді європейського рівня.

[embed]https://youtu.be/dvo0iKBqZEk[/embed]

На це відразу відреагував міський голова Сергій Надал. Виявилося, що ця зона – все-таки на балансі управління парків, але підтримувати порядок у вбиральнях зобов’язаний підприємець, яким там надає послуги громадського харчування.

- Ми зробили гарний європейський заклад, але на жаль, там відпочивають не завжди європейці, - із гіркотою в голосі заявив мер. - Неможливо поставити біля кожного унітаза людину, яка, вибачте, буде витягати те, що наші європейці туди кидають… Хоча вдома ніхто такого не робить. Ось тут найбільша проблема! Люди добрі, це ж зробили для вас…

Втім, міський голова погодився, що підприємець має взяти більшу кількість людей для прибирання туалетів і врешті навести там лад. Особливо - у вихідні дні, коли там відпочиває багато тернополян і гостей міста.

Протасевич_ф
Протасевич_ф

Були до Олега Протасевича претензії і щодо «махінацій» із квитками на атракціони («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ прим.), а також – щодо належного прибирання у парках. Але тут свого підлеглого кинувся захищати Сергій Надал. Він запевнив, що чимало проблем виникає через те, що в об’єднанні парків культури і відпочинку… бракує працівників. Мовляв, там – надто мала зарплата.

[embed]https://youtu.be/wzfJDgb39SI[/embed]

Врешті звіт взяли «до відома». Депутати дали аж 33 «за». Про те, що також відбувалося 18 серпня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео