Оксана Бучко

Кожен шостий учасник АТО знаходить роботу на Тернопільщині

pratsevlashtuvannya-ato

Демобілізовані учасники АТО з Тернопільщини найчастіше звертаються у пошуках роботи в центри зайнятості, що у Тернополі і у  Теребовлянському та Борщівському районах. Загалом в області протягом року зареєстрували 1163 безробітних колишніх воїнів. Працевлаштувати вдалось 209 учасників АТО, повідомляють у прес-службі Тернопільського обласного центру зайнятості.

- Із них 4 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 11 – мають роботу за умови компенсації роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 36 - повернулися на військову службу за контрактом; 63 – були забезпечені тимчасовими місцями праці, - розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. – А 50 атошників працевлаштували після навчання.

Станом на 1 серпня для 430-х колишніх учасників АТО продовжується пошук необхідної роботи, з них 9 - продовжують професійне навчання. Допомогу по безробіттю отримують 385 осіб. Середній розмір допомоги з безробіття для військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції становив 3661 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео