Віра Олександрович

Підроблену горілку на Тернопільщині розливали із брудних бочок (фото)

цех горiлка-1

Діяльність підпільних цехів із виготовлення фальсифікату викрили одночасно на Тернопільщині і Рівненщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Днями, під час операції «Акциз-2017» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно із співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції припинили діяльність двох підпільних цехів із виготовлення алкогольних напоїв, - повідомили у податковій. - Виготовляли фальсифікат в антисанітарних умовах, у приватних домоволодіннях на території Тернопільської та Рівненської областей.

цех горiлка-2
цех горiлка-2

цех горiлка-3
цех горiлка-3

Горілку, окрім традиційної скляної тари, розливали у так звані бег-ін-бокси, тобто пластикові упаковки, поміщені у картонну тару. А використання таких заборонене  законодавством України.

- Відтак фахівці вилучили 1,4 тис. л спирту, 4,5 тис. л незаконно виготовлених алкогольних напоїв, значну кількість підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби, тари, етикеток, корків, а також - ємкості для купажу, комунікації для розливу фальсифікату у пляшки, - перелічують у податковій міліції. – Були там навіть промислові фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці горілки Вилучили ми і транспортні засоби, що використовувалися у протиправній діяльності.

цех бег-iн-бокс-1
цех бег-iн-бокс-1

цех бег-iн-бокс-2
цех бег-iн-бокс-2

цех бег-iн-бокс-3
цех бег-iн-бокс-3

Крім того, фахівці виявили 1,8 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка. Загальна вартість вилучених із незаконного обігу підакцизних товарів становить 1,6 млн гривень.

- Завдяки вилученню вищевказаних підакцизних товарів, вдалося запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку на понад 400 тис. грн, - констатують у податковій. - Усього ж із початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму 7,8 млн грн.

сигарети-2
сигарети-2

марки
марки

сигарети-1
сигарети-1

За результатами судового розгляду, до кримінальної відповідальності притягнули 5 осіб, прийняли рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту і алкогольних напоїв на 3,4 млн грн. Наразі триває досудове розслідування.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео