Сьогодні пішов з життя відомий тернопільський лікар

778005m

У 64-річному віці зупинилося серце заслуженого лікаря України, дерматовенеролога, кандидата медичних наук, доцента Олександра Хари. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної ради.

- Увесь депутатський корпус висловлюють щирі співчуття родині та друзям Олександра Хари. Зупинилося життя людини, яка неодноразово рятувала від смерті інших.

Оександр Іванович працював у районній лікарні в м. Острог Рівненської області: завідувач дерматовенерологічного відділу і заступник головного лікаря. 1980-1981 — учасник бойових дій в Авганістані; підполковник медичної служби.

Від 1982 — у м. Тернопіль: асистент кафедри дерматовенерології медичного інституту, від 1983 працював головним лікарем Тернопільського обласного комунального клінічного шкірно-венерологічного диспансеру.

Стараннями Олександра Хари у 2005 році на будівлі диспансеру встановлено на попереднє місце 120-річний кам'яний хрест, що височів тут до 1945, - йшлося у повідомленні.

Попередньо стало відомо, що Олександра Івановича запросили викладати у одному із ВНЗ Тернополя. Ще вранці чоловіка бачили на робочому місці, він працював головним лікарем Комунальної установи Тернопільської обласної ради. У другій половині дня чоловіку стало погано. Причина смерті - обширний інфаркт.

Редакція сайту «ТЕРЕН» також приносить щирі співчуття родині та близьким Олександра Хари.

Довідка: 

Олександр Іванович Хара (нар. 20 лютого 1953, м. Берестечко, нині Горохівського району Волинської області) — український лікар, громадський діяч. Віце-президент Асоціації дерматовенерологів і косметологів України (2000), голова Тернопільського осередку цієї організації (2000).

Вибір читачів за тиждень

Відео