У свої 88 років він старається задля молоді: чоловік з Тернопільщини розповів про те, чим займається більшу частину свого життя

1

Найстарший житель села Ридодуби Чортківського району Петро Кулик має уже понад вісімдесят років, але попри поважний вік він кожного року косить територію місцевого будинку культури. Історію чоловіка дізнавались журналісти Про.те.ua.

Пан Петро облагороджує цю територію вже 51 рік. З 1966-го року, відколи відкрили заклад.

– Викошую, бо хочу, щоб був лад. – розповідає Петро Кулик. – Щоб було чисто. Щоб люди мали як до туалету перейти. Та й курка щоб мала як перебігти. Зробив навіть огорожу, щоб кури не йшли наперед клубу. Викошую цього літа половину, бо вже не годен. Нема сили. Молодим часом кажу, але не помагає нічого. Всьо – таке баламутство… Біля клубу від дороги прибиральниця робить, а я тут – все життя. Мене ніхто не заставляє. То з все з доброї волі.

– Відколи клуб, я клепчу дідові, щоб косив. – додає дружина пана Петра Мілія Кулик. – Ми і сторожували тут, як клуб будували. Пантрували, щоб дерево не порозтягали вночі. Часом – він пильнував, а часом я. Вночі ходили і дивилися. А он цього року від весни тут роблять ремонт. Дах перекрили, вікна поміняли. Всередині дуже все файно зробили.

2
2

– Тут колись був город жінчиної сестри. – каже пан Петро. – Добра земля була. Але почали будувати клуб, та й все.

Петро Кулик – переселенець з Польщі. Був учасником відомого лемківського хору. Подружжя – найстарше в селі за кількістю прожититих років разом. Удвох – 68 років.

– Баби є старші, але самі. – говорить Мілія Кулик. – Чоловіки давно повмирали. Секрет щасливої сім’ї – щоб ся любили і не набаламутили. Але всіляко є в нас. Ми сваримося часом. Не без того. Але разом від 1949 року. Маємо четверо дітей. Внуки і правнуки є.

Фото: Про.те.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео