Оксана Бучко

Диплом керівника тернопільського коледжу залишається загадкою

21149960_1481284355251242_959982373057623694_n

Пришвидшити хід розслідування у справі підробленого диплому керівника Галицького коледжу Марії Баб’юк закликають тернопільські активісти. Адже оригіналу диплому від директорки правоохоронці так і не отримали, повідомляють у групі «Вільні Люди - Тернопіль».

- Нам відомо, що слідство не володіє оригіналом підробленого диплома, - пише у Facebook Іван Ковалик. - Окрім цього, не встановлено точної суми коштів, якими заволоділа Бабюк Марія Петрівна шляхом використання зазначеного диплома, оскільки розмір спричиненої шкоди встановлюється висновком відповідної експертизи, яка на даний момент не проведена. Без встановлення цих обставин, оголошення Бабюк Марії про підозру та направлення обвинувального акту до суду є неможливим. Ми вважаємо, що така безпорадність слідства може бути спричинена з двох рівновирогідних підстав: хтось із керівництва правоохоронних органів не зацікавлений в притягненні Баб’юк Марії до кримінальної відповідальності, або якась «третя сила» здійснює неофіційне втручання та перешкоджання слідству.

Нагадаємо, справу порушило Головне управління Національної поліції в Тернопільській областіі в червні поточного року за матеріалами УСБУ в Тернопільській області. Процесуальне керівництво здійснює Прокуратура Тернопільської області. Підставою порушення кримінальної справи стала відповідь від Міністерства освіти і науки України, де зазначено, що диплом кандидата фізико-математичних наук (ДК №020120) Баб’юк Марії не видавався.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео