Віра Олександрович

Підприємці, які продавали горілку підліткам, уже за це поплатилися

Ліцензія

На понад мільйон гривень оштрафували підприємців, які торгували на Тернопіллі алкоголем і сигаретами. Причому частину бізнесменів покарали за те, що вони продавали алкоголь і тютюн підліткам.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Штрафів на один мільйон 300 тисяч гривень призначили від початку року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Державної фіскальної служби в області, - уточнили податківці.

Загалом фахівці провели 104 перевірки підприємців і зафіксували чимало порушень: продаж алкоголю неповнолітнім, торгівлю оковитою і тютюном без ліцензії а також реалізацію алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці.

- Зокрема, під час перевірок встановили 20 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями особам, які не досягнули 18-ти років, 15 – здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без відповідної ліцензії, 17 – реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, - перелічили у податковій. – У 28-ми випадках торгівля алкогольними напоями відбувалася за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни. Окрім того, 7 разів фіксували продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

Також фіскали зафіксували: по 4 факти зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка і зберігання алкогольних напоїв із ознаками фальсифікації; по 2 факти заниження податкового зобов’язання із акцизного податку з роздрібної торгівлі та роздрібної торгівлі алкогольними напоями через електронний контрольно-касовий апарат, не зазначений у ліцензії.

- Відтак анулювали 214 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 163 – на право вроздріб торгувати цигарками, - додали у податковій.

У тому числі, за порушення вимог ст. 15-3 Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) за продаж алкоголю і тютюну особам, які не досягнули 18 років, анулювали 20 ліцензій: 13 – за продаж алкоголю і 7 – за продаж цигарок неповнолітнім.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео