Орест Сарматський

Де влаштували город на даху супермаркету? (Агро-новини)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Канадський супермаркет мережі IGA в м Сен-Лорен (найбільше місто в провінції Монреаль) в середині липня 2017 р. офіційно відкрив свій город на даху.

У цьому городі працюють три людини — два основних працівника і один помічник у пікові моменти, повідомляє Agf.nl.

За словами керівника проекту Тіма Мерфі, це найбільший город на даху в Канаді і перший такого роду в країні.

На площі 2000 м2 в шарі ґрунту, що не перевищує 15,5 см, вирощують більше 30 найменувань овочів. На даху розташовані вісім вуликів, орендованих в іншій фірмі. Мед, отриманий з них, також планується продавати в супермаркеті.

0401
0401

За словами Мерфі, і власники магазину, і їх покупці можуть в будь-який час спостерігати за станом справ в городі завдяки розміщеним в ньому відеокамерам. Передбачається, що це підвищить попит на органічні продукти. Незважаючи на невеликі обсяги виробництва і те, що всі роботи виконуються вручну, за рахунок низьких транспортних витрат роздрібні ціни на ці овочі можна порівняти з цінами на звичайні сезонні овочі.

У наступному році очікується урожай висадженої зараз садової суниці. Можливо, саме цей продукт виявиться найбільш успішним. Крім того, на майбутній рік планується вирощування черешні. У планах і вирощування грибів, і збільшення виробництва компосту.

Соняшник значно подешевшав в очікуванні нового врожаю

На українському ринку соняшнику ціни знизилися на 500-700 грн/т.

Про це свідчать дані, опубліковані «Аграрний союзом України».

Так, на умовах поставки EXW-елеватор ціни просіли на 500-600 грн/т, на СРТ-завод на 500-700 грн/т.

Як зазначають експерти, торгівля наразі малоактивна, переробники в очікуванні нового врожаю, тим паче що повідомляється про старт збору олійної в окремих регіонах. Тому ціни сьогодні по-більшості носять декларативний характер.

0402
0402

На ринку соняшникової олії ціни зростали за підтримки попиту з боку імпортерів, +10$/т на умовах поставки FOB (порти Чорного моря), на европейському ринку +2$/т.

Як очікується, на наступному тижні ймовірно ціни збережуться на досягнутому рівні.

Україна обмежила ввезення свинини з Польщі

Україна запровадила заборону імпорту свинячого м'яса з двох воєводств Польщі через захворювання африканською чумою свиней (АЧС).

Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, передає «Польське радіо».

0403
0403

Як зазначається заборону введено щодо свинини з Люблінського та Мазовєцького воєводств.

Обмеження стосуються тварин, сирого м'яса та продуктів його переробки. Раніше, в лютому, така сама заборона була накладена на свинину з Підляського воєводства.

Вибір читачів за тиждень

Відео