Орест Сарматський

Селяни виступили проти будівництва електростанції через хвороби тварин і людей (Агро-новини)

вер06

На Миколаївщині мешканці с. Михайлівка виступили проти будівництва сонячної станції, побоюючись, що вона негативно вплине на здоров'я людей та тварин.

Про це повідомляє ecotown.com.ua.

«Корови нашого односельчанина, у якого електричні опори проходять біля будинку, хворіють постійно лейкозом. А який негатив принесе нам сонячна електростанція біля села», - повідомила Тетяна Тетенькіна. 

Рішення про відмову від зведення станції стало результатом громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації. Детального плану території земельної ділянки з метою зміни категорії та цільового призначення ділянки для будівництва будівель та споруд енергогенеруючих підприємств в межах сільради (за межами населеного пункту).

0601
0601

Присутній на громадських обговореннях директор і власник компанії-забудовника, яке мало намір побудувати сонячну електростанцію у Михайлівці, пообіцяв виділити землю для прогону худоби - 40 м, облаштувати ставок для напування тварин, а також зареєструвати установу в Миколаївському районі, аби податки йшли до місцевого бюджету.

Однак результатом громадських обговорень стало одноголосне рішення присутніх - проти зміни цільового призначення ділянки.

В Україні зросло поголів’я птиці

На початок вересня поголів’я птиці в Україні становило 237,31 млн голів, що на 2,3 млн більше ніж на аналогічну дату минулого року.

Про це повідомляє Latifundist.com.

0602
0602

При цьому поголів’я птиці в сільськогосподарських підприємствах зросло на 1,7% до 106, 75 млн голів, а в господарствах населення — на 0,4% до 130,56 млн голів.

Фермери з Прикарпаття вирощують найдорожчі в Україні ягоди

На плантації неподалік м. Долина Івано-Франківської області садівники вирощують 10 видів американської чорниці, тут її називають лохина.

Про це йдеться у сюжеті Факти.

Аграрії збирають свіжу ягоду від липня до жовтня, бо вирощують ранньо-, середньо- та пізньостиглі сорти. З плантації збирають понад 100 т урожаю.

Вони агітують долучитися до вирощування ягід усіх бажаючих.

«Плантації які були посаджені в 2012 р. - у нас уже буде близько 20 тон з 5 га. Якщо брати дохідність самої лохини відповідно до витрат, які супроводжують той процес, операційні витрати, то я думаю, що тут рентабельність порядку 200%», - каже директор господарства з розведення лохини Віктор Дитинко.

 

0603
0603

Лохину з долинської плантації постачають на український ринок, а от саджанці, які в сучасній лабораторії вирощують з бруньок, продають до європейських країн.

Підприємливі прикарпатці підписали контракт на продаж посадкового матеріалу з Нідерландами та Сербією.

Вибір читачів за тиждень

Відео