Тернополяни можуть розпорядитись майже 10 мільйонами гривень з міського бюджету

gromadskiy-byudzhet

Вже другий рік Тернопіль продовжує реалізовувати проект «Громадський бюджет», відповідно до якого тернополяни можуть безпосередньо вирішувати, як витратити певну частину коштів з міського бюджету. Сума, якою зможуть розпоряджатись тернополяни у 2018 році – 1% від обсягу власних надходжень загального фонду міського бюджету, тобто приблизно 9,4 млн.грн.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Тернополя.
Прийом проектів на реалізацію «Громадського бюджету Тернополя» стартує з 1 до 30 вересня на сайті https://pb.rada.te.ua.

Цього року будуть дещо змінені правила. Зокрема, проекти повинні ділитися на великі (вартістю до 1млн.) або малі (вартістю до 300 тис.грн.). Їх можуть подавати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які досягли 16-річного віку, а голосувати за них зможуть тернополяни віком від 16 років. Зазначимо, що на етапі голосування тернополяни зможуть віддати свій голос лише за один великий та один малий проект.

Відкрите голосування за проекти відбудеться після прийняття заявок та їх розгляду Номінаційним комітетом. Про час та місця голосування буде повідомлено додатково. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть профінансовані з міського бюджету та реалізовані виконавчими органами ради в 2018 році.

Вибір читачів за тиждень

Відео