Орест Сарматський

 Cамогубство вчинили 34 фермери (Агро-новини)

вер09

В Індії покінчили життя самогубством 34 фермери, передає New Delhi Television.

Наразі урожай мусонного сезону (хариф) страждає від небаченої посухи. Фермери в Маратваді бояться великих втрат через відсутність опадів протягом останніх двох тижнів.

Дані, складені Уповноваженим відділу Аурангабад, показали, що протягом серпня у восьми округах Маратвади покінчили з життям 34 фермери, хоча причина ще не підтверджена в усіх випадках.

0901
0901

Статистичний звіті Маратвади інформує, що 1 січня до 15 серпня цього року було повідомлено про 580 самогубств фермерів, причому найбільше самогубств зареєстровано в районі Біда — 107 випадків.

Державний департамент сільського господарства повідомив, що майже 230 із 355 адміністративних округів у штаті Махараштра  не отримали навіть 75% середніх опадів до 15 серпня.

Техніка не потрібна невеличким господарствам?

Фермери, які мають 5-50 га землі стали менше купувати с/г техніки. Про це розповів продавець техніки на Сорочинському ярмарку Павло Данилюк.

Нагадаємо, цього року фермери відмовляються від участі в Сорочинському ярмарку через завищені ціни на торгівельні місця.

Чоловік привозить на продаж та презентує ґрунтообробну техніку й трактори - розкидачі міндобрив, оприскувачі, оборотні плуги тощо, повідомляє energolife.info.

0902
0902

Дрібні фермери останніми роками стали купувати менше техніки.

«Цій категорії нині важко - вона ледь виживає. А ті, що від 100 до 1000 га - наразі скупляються добре. Вони себе більш менш нормально почувають», - говорить продавець.

Техніка для копання картоплі в середньому коштує 17 тис. грн.

«Але, якщо говорити про трактори, то  ціна копачки приблизно ? 17-18 тис. грн ціна копачки. Є імпортні і вітчизняні. Більш затребувана «імпортна техніка», - повідомив Павло Данилюк.

У с/г підприємствах зростає виробництво молока

Попри загальне зниження сільгосппідприємства України показують зростання виробництва молока, позитивні зміни особливо видно в останні місяці, повідомляє Інфоагро.

Згідно з офіційними даними, виробництво молока в Україні за період січень-липень скоротилася на 0,9% в порівнянні з минулим роком  і склало  6,1 тис. т.

Зниження відбувається через зменшення випуску молока в господарствах населення.

Сільгоспвиробники, навпаки, показують приріст (+ 0,9%).

Показовими є позитивні цифри приросту виробництва молока сільгоспвиробників в останні місяці: у червні + 3,1%, в липні + 2,1%, в порівнянні з аналогічними періодами минулого року.

0903
0903

На таку динаміку однозначно впливає цінова кон'юнктура ринку (вартість сирого молока на 40% вище минулорічної), що дозволяє фермерам отримувати прибуток і в літній період.

Вибір читачів за тиждень

Відео