На Тернопільщині незаконної зброї значно більше, ніж здавалося

383703385

Аж сім фактів незаконного зберігання зброї зафіксували на території Тернопільської області 7 вересня. Порушення закону виявили в ході  оперативно - профілактичної операції «Зброя та вибухівка».

Спочатку у бережанський відділок поліції житель села Нараїв приніс 25 предметів, схожих на набої до малокаліберної гвинтівки, та дев'ять набоїв калібру 7,62 мм. Чоловік усе це приніс добровільно і розповів, що знайшов зброю ще на початку вересня в одному з закинутих будинків населеного пункту.

На Бучаччині у ході проведення профілактичних заходів працівники кримінальної поліції отримали інформацію про те, що житель села Киданів у власному помешканні зберігає вибуховий пристрій та боєприпаси, а уродженець Кременця зберігає нарізну вогнепальну зброю. Вирішується питання про отримання дозволів для проведення санкціонованих обшуків, - повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

А у Підгаєцькому районі житель села Мирне добровільно здав до поліції гранату«РГД-5»  та 43 патрони. Чоловік розповів, що знайшов усе це в лісі.

Поліцейські нагадують, що профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, триватимуть до 6 жовтня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео