Орест Сарматський

Електрозварювальник зайнявся вирощуванням помідорів (Агро-новини)

вер14

Електрозварювальник за освітою Роман Семирозум з Івано-Франківської області  має чотири теплиці, де вирощує органічні помідори.

Про це йдеться в сюжеті ТРК РАІ.

1402
1402

Роман Семирозум вже понад 40 р. займається вирощуванням помідорів. У його теплицях можна побачити помідори вагою понад 1 кг.

З одного куща помідорів сорту «Сливка» фермер отримує 10 кг урожаю.

Елітний сорт «Супер-нова» дає удвічі менше урожаю, але смакові якості таких томатів кращі.

«Вони і на смак дуже прекрасні. І їхня перевага у тому, що їх можна транспортувати», - розповідає господар.

Урожай чоловік вирощує без використання хімікатів. Тому томати, по праву, можуть називатися органічними.

Зібраний урожай Роман Семирозум разом з дружиною Людмилою вивозять продавати на ринок. Продають самі, адже перекупники пропонують удвічі меншу ціну за товар.

Подружжя продає урожай понад 10 р. Вони розпродують все, адже мають постійних покупців. Кабмін підвищив мінімальну ціну на цукровий буряк

Екологічний міні-трактор допоможе фермерам в малих господарствах

Спеціально для маленьких ферм, компанією SCORINGAG був розроблений компактний трактор, який може працювати від батареї та, при необхідності, від сонячної енергії.

До того ж, він екологічно чистий, не забруднює навколишнє середовище, не потребує заміни мастила та часу для прогріву двигуна. Повідомляє сайт traktorist.ua.

1401
1401

Еко-новинка оснащена 18-сильним електричним двигуном потужністю 36 В з вентиляторним охолодженням. В комплекті йде зарядний пристрій, що дозволяє продовжити життя батареї. Її можна зарядити традиційним способом, увімкнувши в розетку, або від сонячної енергії. Повна зарядка триває 8-10 годин. Шість акумуляторних батарей потужністю 6 В, розміщені в буксирувальній рамі для забезпечення максимального зчеплення на нерівній поверхні.

Трактор допоможе вирішити безліч проблем з якими стикаються малі фермерські господарства. Він сумісний з обладнанням для здійснення підготовки грунту, посіву, обробітку та обприскування. Також має стійку для зберігання ручного інструменту.

Встановлено мінімальну ціну на цукровий буряк

Постановою Кабінету міністрів України «Про державне регулювання виробництва цукру ту цукрового буряку в період з 1 вересня 2017 р. до 1 вересня 2018 р.» встановлена мінімальна ціна на цукровий буряк - 633, 1 грн/т.

1403
1403

Згідно документу, мінімальна ціна на цукор становить 9173 грн/т.

Про це повідомляє АПК-Інформ.

Крім того, цим документом визначений граничний розмір квоти на виробництво цукру для внутрішнього ринку в період з 1 серпня 2017 р. до 1 вересня 2018 р. в об’ємі 1,64 млн т.

У період з 1 вересня 2016 р. до 1 вересня 2017 р. ціни на цукровий буряк і цукор становили 616, 99 грн/т та 9079 грн/т відповідно.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео