На безпечний перехід у Тернополі немає грошей?

1

Численні ДТП та зіткнення на масиві Канада через відсутність світлофорів та пішохідних переходів, так вважає депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка.

Про проблему, яку чоловік намагається вирішити, він написав у соцмережі Facebook.

- Сьогодні на Канаді, на перехресті Коновальця-Рєпіна, трапилася ДТП. Машини залетіли на пішохідний перехід. Загалом там досить часто ДТП, до того ж виїзд зі станції швидкої допомоги та з так званої Нової Канади. Там потрібно встановити світлофор. Адже окрім перехрестя, там досить довга рівна ділянка з обох сторін, і автомобілі рідко реагують на пішоходів, не зупиняючись перед переходом. Сьогодні написав відповідне звернення міському голові та керівнику поліції, - йдеться у повідомленні депутата. - Напередодні до мене звернулися мешканці Коновальця, 3 з колективним зверненням щодо облаштування там обмежувачів швидкості та світлофору.

Крім того, на всій досить довгій вулиці Коновальця дуже мало пішохідних переходів. На ділянці в 1,5 км всього три пішохідні переходи, один з них фактично не облаштований (люди ходять по болоту, я звертався до виконавчого комітету, щоб облаштували, але реакції немає).

На початку року я також звертався з проханням облаштувати пішохідний перехід в районі повороту з вул. Коновальця на вул. Вербицького біля зупинки маршрутки №29 - реакції також немає. Кажуть, що немає грошей.

Міська рада міста мала б облаштувати відповідну кількість пішохідних переходів за кошти, які вніс забудовник в міський бюджет, як пайовий внесок в розвиток інфрастуктури, але ТОВ «Тернопільбуд», який забудував праву сторону вулиці Коновальця, позбавлений від сплати пайового внеску по цих об'єктах, бо переніс звідти ЛЕП і побудував на її місці будинки. От така дилема.

Але будемо цю проблему вирішувати і сподіваюся, що виконавчий комітет таки почує депутата по округу і мешканців, щодо забезпечення безпеки руху на цій ділянці.

3
3

Також Назар Звернувся до головного поліцейського краю з проханням.

- Олександр Богомол, візьміть будь ласка ситуацію на контроль, впевнений, якщо поліція звернеться до міськради з вимогою забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці, то виконком швидше зарухається.

2
2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео