Оксана Бучко

Кожен тернополянин може безкоштовно вивчити англійську мову

8f29d94-maxkabakov-depositphotos

Безкоштовну платформу для вивчення англійської мови відкрили в Україні. Тож кожен охочий тернополянин зможе заговорити англійською після курсу на Lingva.Skills.

Наразі серед українців відзначають критично низький рівень володіння іноземними мовами. Усього близько 7% наших співгромадян вільно спілкується англійською мовою, на відміну від, як мінімум 50% людей, що володіють англійською у країнах ЄС, а у Скандинавських країнах цей показник сягає 80-90%, пише pedpresa.ua. Тому і стартувала кампанія з масового вивчення іноземної мови для усіх громадян держави «Україна заговорить англійською!» на новій платформі.

Соціальний проект розпочала ще рік тому Асоціація інноваційної та цифрової освіти України. За цей час він отримав понад 2,5 мільйони охочих вивчати англійську мову – це представники центральних органів влади, учбові заклади, соціально незахищені категорії, місцеві органи влади, учасники АТО та представники ЗМІ. Відтепер проект відкритий для всіх. Наочно побачити принцип ефективного підходу до вивчення іноземних мов можна тут.

До слова, такою розробкою українців уже зацікавились уряди Казахстану, Азербайджану та Грузії, які б теж хотіли запровадити таку систему вивчення англійської для своїх громадян.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео