/ //З’явився незвичний гусячий стартап (Агро-новини)

19 Жовтня 2017, Четвер


Зборівська ТВК затвердила текст виборчих бюлетенів з порушенням термінів

18 Жовтня 2017, Середа


Погода
Одягай теплу сукню з дня Хоми

Тернополяни зможуть знайти більше у відкритих даних

Тернополянин розповів, що насправді коїться під Верховною Радою (фото, відео)  

За останні 2 роки майже півсотні жителів Тернопільщини були рабами

Олександр Остапчук: «До ювілею школи ми готуємо унікальний номер» (фото)

«Наукові пікніки» у Кременці: вражаючі експерименти і смачна каша (фото)

Це цікаво
Тернопіль має на кого рівнятися

У центрі Тернополя – ДТП (фото)

Тернопільський «Красунчик дня»

Відео Це цікаво
Тернополяни не хочуть аеропорту (відео)

На Тернопільщині знову карантин і поповнення у ставках

Фотофакт
У центрі Тернополя знову обмежили рух кулями (фотофакт)

У тернопільській школі діти в небезпеці? (фото)

Фоторепортаж
Чотири деталі старих тернопільських дверей (фото)

Тернополяни зможуть їхати у Європу простішим шляхом

Тернопільський «Укртелеком» здає в оренду приміщення (фото)

Унікальні споруди Тернопільщини (фото)

У Тернополі продали землі на 8.6 млн грн

Фоторепортаж
В центрі Тернополя затори: містом рухається колона людей із парасолями (фото)

А хто це умудрився збирати два урожаї на рік? (Агро-новини)

На «Сонячному» у Тернополі горіла квартира

Це цікаво
Тернополяни показали, який хочуть аеропорт (фото)

На Кременеччині на місці озера зроблять мототрек? (фото)

Анонс
В Тернополі презентують «#епістолярніхроніки»

Фотофакт
У Тернополі нарешті правильно вирубують дерева (фото)

Тернопіль визнали комфортним, «прозорим» та «легким»

За оренду землі у Тернополі заборгували 21 млн грн

Це цікаво
Маленький тернополянин врятував квартиру від пограбування

Косметолог з Тернополя радить, що варто їсти і як доглядати за шкірою восени

Ще один корівник відновила компанія «Агропродсервіс»

Куди «йдуть» кошти бюджету Тернополя?

Анонс Це цікаво
Тернополян навчать «photoshopити»

Фотофакт
Прохання тернополян почули (фото)

Питання про виділення землі учасникам АТО у Тернополі розглянуть на наступній сесії міської ради

Фоторепортаж
Тернополянка розповіла про свою подорож до Польщі (фото)

Цьогоріч роботодавці Тернопільщини пропонували роботу більше 30 тисячам працівників

«Громадський бюджет» у Тернополі прирівнюють до фарсу

Спроба №10: забрати мандати в «опальних» тернопільських депутатів не змогли

Під Тернополем на горищі будинку знайшли гніздо шершнів

Анонс
Тернополян запрошують на один з найкращих фільмів про УПА

У Тернополі тривають розбірки: прийняли присягу двоє нових членів ТВК

Відео Фоторепортаж Це цікаво
Папа Римський Франциск благословив корони для ікони Зарваницької Богородиці (фото, відео)

Тернополяни дві доби будуть без води

Це цікаво
18 жовтня в історії Тернопільщини

Крадіжка у колі сім’ї на Тернопільщині

На Підгаєччині горів трактор

Моторошну знахідку виявили на Зборівщині

Напружений футбольний турнір на Тернопільщині таки завершився

17 Жовтня 2017, Вівторок


Погода
Якщо сніг не впаде — зима не скоро настане

Понад 5 мільйонів – такий «внесок» порушників на Тернопільщині

Слідча потрапила під колеса автівки, під час виконання робочих обов’язків (фото)

З’явився незвичний гусячий стартап (Агро-новини)

Цікавий приклад кооперації використовує колишній військовий, а нині фермер Євгеній Божок в с. Піщанка Дніпропетровської області.

Для старту власного бізнесу – розведення птиці, він залучив кошти односельців, запропонувавши їм в кінці сезону повернути борг готовою продукцією із суттєвою знижкою від ринкової ціни.

Про це повідомляє agroreview.com.

Маючи досвід роботи у тваринництві, Євгеній Божок вирішив започаткувати власний бізнес – розводити гусей.

«Це більш трав’яна птиця, зерна споживає мало в літньо-осінній період, тому є можливість на цьому зекономити і виростити гарних гусей», – розповідає бізнесмен.

Фермер вирішив закупити птицю у Молдові. Гусенята цієї породи швидко ростуть, не хворіють, добре переносять кліматичні умови в Україні.

Кошти на придбання молодняка позичив у друзів та односельчан на тій умові, що восени поверне їх м’ясом зі знижкою 30%. Якщо когось зацікавить така кооперація надалі – той зможе вкласти кошти і у вирощування наступного виводку гусей.

Бізнесмен має подальші плани на розвиток фермерського господарства.

За словами фермера, гусак – не лише м’ясо, а й безвідходне виробництво. Гусячі пух та пір’я підуть у справу,  вироби з їх використанням можна буде відшивати на місцевій швейній фабриці: подушки, перини, куртки тощо.

Гусячі відходи (нутрощі, клюви тощо) можна домішувати до зерна і використовувати як корм для риби та раків. По суті, зайнятися паралельно ще одним видом діяльності.

Наприкінці сезону садівники підвищили ціни на персики

Більшість українських господарств завершують сезон реалізації персиків. На ринок постачають вже залишкові партії цих фруктів. При цьому, садівникам вдалося значно підвищити ціни на дану продукцію.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Виробники відвантажують останні партії персиків по 15-22 грн/кг, що в середньому в 1,7 разів дорожче, ніж тижнем раніше.

При цьому сезон реалізації персиків у цьому році завершується на 1,5 тижні пізніше ніж минулого року. Останні партії персиків фермери продають на 22-25% дорожче, ніж у кінці минулого сезону.

Більшість виробників виявили незадоволеність сезоном. Виробництво персиків було нижчим, ніж минулого року через примхи погоди навесні. Незважаючи на це, ціни на персики були в середньому на 20% нижчими, ніж у 2016 р. Така ситуація була зумовлена низьким попитом на продукт та конкуренцією з боку молдавських виробників.

Кореневий підігрів підвищив урожайність полуниці на 5%

Полуниця, що росте в теплицях із додатковим підігрівом дає більше ягід. Саме таким був результат експерименту, який провели вчені Вагенінгенського університету в Нідерландах. Експериментували з підігрівом субстрату на 2 та 4 градуси. Повідомляє landlord.ua

За результатами експерименту кореневий підігрів підвищив урожайність полуниці на 5%. При ще більшому підвищенні температури отримано на 15% ягід більше. Але коли температура зростала до максимуму, середня вага ягід падала.

Науковці помітили залежність результатів експерименту від пори року. З квітня по червень при підігріві субстрату на 4 градуси кількість ягід і загальна маса врожаю суттєво росла.

Нагадаємо, що в Україні кожного року в теплицях вирощується понад 500 тис. т продукції.

122

  Коментарі Facebook

коментарів

Залишити коментар

Схожі матеріали
Інші публікації автора
Ми в соціальних мережах
Сільський господар




М’ясокомбінат