/ //З’явився незвичний гусячий стартап (Агро-новини)

12 Грудня 2017, Вівторок


На посадовця із Тернопільщини відкрили кримінальну справу

Це цікаво
Ретро-світлини поштівок із Теребовлі

Анонс
Жителів Тернопільщини запрошують на концерт хорової духовної музики

11 Грудня 2017, Понеділок


Погода
З Парамона земля кам’яніє, річка холоне

Вчора у Тернополі трапилося аж 5 аварій

Фотофакт Погода
Зима по-тернопільськи: замість дороги – ріки (фотофакт)

Фоторепортаж Це цікаво
Комплексний палац на Тернопільщині (фоторепортаж)

У Тернополі побільшало вживаних тролейбусів

Неповнолітній з Тернопільщини, якого обвинувачують у вбивстві випускниці, виявляється, вже порушував закон

У Тернополі BMW X5 в’їхав у Daewoo: двоє постраждалих

Фотофакт
Тернопільські «красуні дня»

Чи роблять збитки тернополяни у день Андрія?

Андрій Грицишин: «Чому влада разом із екс-регіоналами усунули Єгора Соболєва з посади голови Антикорупційного комітету»

Депутати Тернопільської обласної ради тепер мають… право (фото)

Кінопрорив відбудеться у Тернополі уже в цю неділю

Один із тернопільських університетів показав закулісся (фото)

На що Тернопільщина витрачатиме гроші, вирішуватимуть усі разом

Тернополяни після школи вмітимуть управляти фінансами

У Кременці презентували книгу вартістю 1200 грн (фото)

Із фестивалю поблизу Тернополя відправлятимуть листи в ексклюзивних конвертах (фото)

У Тернополі згадали про військових та волонтерів

Відео
Нардеп із Тернопільщини Олег Барна побив жінку (відео)

У Тернополі збили пішохода

Туристам стане легше  мандрувати дорогою Тернопіль-Умань

За переїзд у село платитимуть чималі гроші  (Агро-новини)

Анонс
У Тернополі планують відкрити новий нічний клуб?

Відомий тернопільський фестиваль «Файне місто» відзначили

Тернополяни можуть обрати найбезпечніший автомобіль

Фоторепортаж
Чотири дерев’яні квітки тернопільських дверей (фоторепортаж)

Тернополянин присвятив заплив в “моржатнику” підтримці протестувальників у місті

Втрата у просторі, тунельний зір, дезорієнтація – тернополяни «п’яніли» без алкоголю

Українсько-польський дует тернопільських студентів переміг на Всеукраїнському фестивалі

Тернополянам на замітку: як боротися із «хандрою» взимку

Яка ціна престижу ОТГ?

Фотофакт
На тернополян уже незабаром чекатиме новорічна казка (фотофакт)

Це цікаво
Відома голлівудська акторка – родом із Тернопільщини

Фотофакт
У центрі Збаража з’явилися веселі олені (фото)

У Тернополі п’яний водій вилаявся на патрульних

У Кременці проведуть кастинг для зйомок фільму «Червоний. Без лінії фронту»

Тернополянам на замітку: курс валют знизився

Анонс
Тернополянам розкажуть про Перу і ще 43 країни

Отакої: підприємці Тернопільщини нарікають, але мільйони платять

Це цікаво
Тернополяни уже скоро зможуть відвідати унікальний музей

Тернопільська дамба знову на ремонті

Фотофакт
Не дати загинути сімейству лебедів просять ланівчан (фото)

Це цікаво
11 грудня в історії Тернопільщини

Жителям Тернопільщини розповіли, які злочини найважче розкрити

У архіві на Тернопільщині свіжі поповнення

Даринка Панасюк знову виборола першість

Бережанські учні займаються благочинністю (фото)

10 Грудня 2017, Неділя


Погода
Якщо 11 грудня день теплий — на холодне літо

«Вони жерли той поп-корн навіть в момент, коли капелан читав останню молитву над 200-м»

З’явився незвичний гусячий стартап (Агро-новини)

Цікавий приклад кооперації використовує колишній військовий, а нині фермер Євгеній Божок в с. Піщанка Дніпропетровської області.

Для старту власного бізнесу – розведення птиці, він залучив кошти односельців, запропонувавши їм в кінці сезону повернути борг готовою продукцією із суттєвою знижкою від ринкової ціни.

Про це повідомляє agroreview.com.

Маючи досвід роботи у тваринництві, Євгеній Божок вирішив започаткувати власний бізнес – розводити гусей.

«Це більш трав’яна птиця, зерна споживає мало в літньо-осінній період, тому є можливість на цьому зекономити і виростити гарних гусей», – розповідає бізнесмен.

Фермер вирішив закупити птицю у Молдові. Гусенята цієї породи швидко ростуть, не хворіють, добре переносять кліматичні умови в Україні.

Кошти на придбання молодняка позичив у друзів та односельчан на тій умові, що восени поверне їх м’ясом зі знижкою 30%. Якщо когось зацікавить така кооперація надалі – той зможе вкласти кошти і у вирощування наступного виводку гусей.

Бізнесмен має подальші плани на розвиток фермерського господарства.

За словами фермера, гусак – не лише м’ясо, а й безвідходне виробництво. Гусячі пух та пір’я підуть у справу,  вироби з їх використанням можна буде відшивати на місцевій швейній фабриці: подушки, перини, куртки тощо.

Гусячі відходи (нутрощі, клюви тощо) можна домішувати до зерна і використовувати як корм для риби та раків. По суті, зайнятися паралельно ще одним видом діяльності.

Наприкінці сезону садівники підвищили ціни на персики

Більшість українських господарств завершують сезон реалізації персиків. На ринок постачають вже залишкові партії цих фруктів. При цьому, садівникам вдалося значно підвищити ціни на дану продукцію.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Виробники відвантажують останні партії персиків по 15-22 грн/кг, що в середньому в 1,7 разів дорожче, ніж тижнем раніше.

При цьому сезон реалізації персиків у цьому році завершується на 1,5 тижні пізніше ніж минулого року. Останні партії персиків фермери продають на 22-25% дорожче, ніж у кінці минулого сезону.

Більшість виробників виявили незадоволеність сезоном. Виробництво персиків було нижчим, ніж минулого року через примхи погоди навесні. Незважаючи на це, ціни на персики були в середньому на 20% нижчими, ніж у 2016 р. Така ситуація була зумовлена низьким попитом на продукт та конкуренцією з боку молдавських виробників.

Кореневий підігрів підвищив урожайність полуниці на 5%

Полуниця, що росте в теплицях із додатковим підігрівом дає більше ягід. Саме таким був результат експерименту, який провели вчені Вагенінгенського університету в Нідерландах. Експериментували з підігрівом субстрату на 2 та 4 градуси. Повідомляє landlord.ua

За результатами експерименту кореневий підігрів підвищив урожайність полуниці на 5%. При ще більшому підвищенні температури отримано на 15% ягід більше. Але коли температура зростала до максимуму, середня вага ягід падала.

Науковці помітили залежність результатів експерименту від пори року. З квітня по червень при підігріві субстрату на 4 градуси кількість ягід і загальна маса врожаю суттєво росла.

Нагадаємо, що в Україні кожного року в теплицях вирощується понад 500 тис. т продукції.

123

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора