Оксана Бучко

У день зникнення Георгія Гонгадзе тернопільські журналісти запалили свічки біля пам’ятника Незалежності (фотофакт)

723147_1_w_590-765x510

Згадати відомого журналіста засновника інтернет-видання «Українська правда» Георгія Гонгадзе прийшли із свічками до пам’ятника Незалежності тернопільські журналісти 16 вересня. У цей день 17 років тому журналіст зник, а у листопаді того ж 2000 року виявили обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало Георгію Гонгадзе.

- Справа Георгія Гонгадзе досі не розслідувана, - зазначає прес-секретар тернопільської облради Тетяна Тарасенко.  – Журналісти в Україні до сьогодні не мають належного захисту своїх прав. Про це свідчить ще один факт – 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. У день зникнення Георгія Гонгадзе ми згадуємо усіх колег, які загинули під час виконання службових обов’язків. І хочемо, щоб надалі не було тиску на журналістів, які ставлять незручні запитання владі чи викривають корупційні схеми.

DSCN9928
DSCN9928

DSCN9917
DSCN9917

DSCN9938
DSCN9938

На Тернопільщині останнім часом зафіксували декілька злочинів щодо перешкоджання журналістській діяльності. Ці випадки пов’язані із крадіжками.

- Зафіксували кілька злочинів, які стосувались невеликих крадіжок ,- зазначив керівник сектору комунікації головного управління Національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета. -  Одним з таких випадків є обкрадання офісу видання «Укрінформ» у Тернополі. Злочинця ми знайшли, ним виявився місцевий наркоман.

У випадках порушення прав журналістів та інших осіб, пов’язаних із цією діяльністю, потрібно повідомляти у поліцію, вказуючи професію. Злочини, пов’язані із перешкоджанням журналістській діяльності, реєструють в Києві, їх контролює напряму голова Нацполіції України, - додав Сергій Крета.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео