Оксана Бучко

Тернополянин припускає, що в одеському таборі діти загинули через економію коштів

cb55632-police

У оздоровчо-спортивному таборі в Одесі через пожежу загинуло двоє дітей, одна дитина зникла безвісти, а двоє неповнолітніх госпіталізували. Тернополянин Сергій Лупійчук висловлює припущення у Facebook щодо причини нещасного випадку. Він, опираючись на власний досвід, говорить про відсутність протипожежного обладнання, яке на даний час ніхто не перевіряє при здачі об’єктів у експлуатацію.

- В Одесі загинули діти, - пише Сергій Лупійчук. - Це трапилося у приміщенні табору, якому близько року. Багатьох людей зараз турбує запитання: чому? Як підприємець, що виготовляє продукцію протипожежного призначення знаю, що насправді відбувається в країні з пожежною безпекою і дам вам відповідь. Трагедія сталася внаслідок чого, що на перевірки ніхто вже давно не ходить і об’єктів в експлуатацію не приймає. Раніше був мораторій, а зараз - немає повноважень. Пожежна безпека залишилася на совісті замовника і підрядника. З власного досвіду знаю, є вона лише у половини. У решти - економія коштів і власний заробіток бере верх над дотриманням проекту і будівельних норм та правил. На жаль, трагедія в Одесі може бути лише першим дзвоником великої проблеми.

Пожежа у таборі спалахнула 16 вересня вночі. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України, повідомляє www.pravda.com.ua.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео