Оксана Бучко

Тернополянам радять найкращий вік для вивчення іноземної мови

image22w

Тернополянам не рекомендують розпочинати вивчення іноземної мови з дитиною раніше 3-ох років. До цього періоду дитина може сприйняти мову через казки та пісні, які начитують чи наспівують батьки. Варіант повноцінного навчання стає можливим у віці 4-ох років або в окремих випадках 3-ох років, розповідає керівник центру іноземних мов у Тернополі Тетяна Фірташ-Гнатюк.

- Дитячий вік - це найкращий період для вивчення іноземної мови, - каже фахівець. - Деякі батьки вважають, що навчання слід починати ще з пелюшок. Вивчення іноземної мови в цей період можуть забезпечити лише батьки, якщо звісно вони володіють цією мовою, в протилежному випадку це лише нашкодить.

Раніше розпочинати вивчення іноземної мови можна лише в іншомовному середовищі. У «штучному» середовищі, коли мова вивчається не як основна, варто розпочинати вивчення з того часу, коли дитина знає і розуміє більшість значень тих чи інших слів. Наприклад, що таке «собака», «дощ», «коридор», радить фахівець.

IMG_2171
IMG_2171

- Дитина повинна спочатку знати ці назви та їх значення українською, аби далі вивчати їх англійською, чи будь-якою іншою, - додає Тетяна Гнатюк-Фірташ. - У моїй практиці траплялися випадки, коли дитина не знаючи назв кольорів, вивчила їх назви англійською. Потім вона достатньо довго не могла усвідомити, що їх українські назви звучать зовсім по-іншому. Тому, виходячи з цього, я рекомендую розпочинати навчати іноземної мови діток чотирирічного віку ( в окремих випадках –трирічного віку) і не раніше. Цей період найбільш ефективний для запам’ятовування та усвідомлення вивченого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео