Орест Сарматський

А чого це французька музика зазвучала посеред поля на Тернопільщині? (фоторепортаж)

заставка01

День поля «Лімагрейн Україна» відбувся на території господарства «Україна» Підволочиського району.

Для багатьох, хто приїхав того дня на край поля, що розкинулося біля села Скорики, здивувався, коли почув низку французьких пісень, а ще, коли побачив великоформатні світлини полотен відомих художників з Франції. Мовляв, причім тут ця європейська держава, та ще й гасло «Поле – це мистецтво», прилаштоване на сцені, звідки лунали французькі пісні? Втім, аж так сильно дивуватися побаченому і почутому й не було чого. Усе просто. Адже серйозна господарка на полі – це, безумовно, справжнє мистецтво. А щодо Франції, то «Лімагрейн Україна» - підрозділ французької компанії «Лімагрейн Європа», яка є лідером у сфері насіння кукурудзи, соняшнику, м`яких і твердих сортів пшениці, ячменю, тритикале, бобових і кормових культур. Ось вона і обрала собі господарство «Україна» для проведення Дня поля. Обрала не випадково, а як багаторічного, надійного партнера у бізнесі, - підкреслив генеральний директор ТОВ «Лімагрейн Україна» Віктор Карбівський.

r02
r02

- Наслідуючи традиції лідерства, наша компанія упродовж усього часу своєї діяльності, а це, час, починаючи із 40-х років минулого століття, мала і має істотний вплив на аграрний світ. Наша торгова марка розвивається в умовах економічної конкуренції. Бренд LG робить свій внесок у багатство та різноманіття французької продукції, пропонуючи широкий спектр різноманітних сортів та гібридів. Такий підбір культур відповідає агрономічним вимогам фермерів щодо їх ротації та, в кінцевому рахунку, це стосується врожайності. Часто кажуть що ми суто французька компанія. Це не зовсім так, бо 70% продукції, яка у ній виробляється, продається за кордоном. Наша головна мета – донести ці продукти, ті надбання, які ми маємо до споживача, тобто – сільгоспвиробника. І тут головне, щоб цей продукт потрапив до них вчасно і в господарські руки, до таких господарств, як ТОВ «Україна», котре очолює Олег Крижовачук, - підкреслив Віктор Карбівський, звертаючись до присутніх.

У свою чергу, керівник господарства, де проводився День поля, Герой України Олег Крижовачук коротко охарактеризував профіль діяльності товариства, одного із лідерів в агропромисловому комплексі області та України.

- Ми маємо такий слоган: «Україна» - для України! Відколи було засновано підприємство, його назва не змінювалася. Був колгосп «Україна», а нині - ТОВ «Україна». Разом будуємо нашу українську державу з вірою у добре майбутнє. Адже, мабуть, нині агропромисловий комплекс це чи не єдина галузь, де видно поступ за часи Незалежності. Усьому світові доказуємо, що ми насправді є не тільки житниця Європи, але й і планети. Наше товариство упродовж останніх років не міняло банку своєї землі. Маємо її близько 15 тис га. До наших двох сіл добровільно приєдналося ще 12 господарств. Нині у нас 5,5 тис пайовиків і 400 працюючих. Постійно освоюємо нові технології. Так, цього року пшениця нам видала біля 9 т з гектара, 7,5 т - ячмінь, 4,2 т - ріпак. Зараз почали збирати сою, теж непоганий врожай. Що ми сьогодні хочемо вам показати? Ось приїхали сьогодні на День поля серйозні аграрії, мої колеги, як от Іван Чайківський, генеральний директор компанії «Агропродсервіс», інші потужні аграрії. Їм всім та гостям ми нині хочемо показати одне: нашу співпрацю із «Лімангрейном», яка триває у нас вже дуже багато років. Зробимо акцент на кукурудзі як основі кормовиробництва для молочного скотарства. Але наше товариство багатогалузеве. Маємо і фруктовий сад, і елеватор, і свинокомплекс, і молочний комплекс. Ми покажемо кормові майданчики, де видно співпрацю із «Ліманреймом» та нашими партнерами, наприклад, з «Агросемом», з яким у нас минулого року оборот сягнув 90 млн грн.. Покажемо потужну техніку, за допомогою якої готується кормова база, технологію закладання сінажних траншей, - сказав Олег Крижовачук.

r01
r01

А потім аграрії ознайомилися із асортиментом техніки для заготівлі кормів, зокрема, косарками, кормозбиральними комбайнами. Саме у ТОВ «Україна» використовують найсучасніші зразки техніки для кормовиробництва. Адже тут вже переконалися: новітні тенденції у цій галузі спрямовані на підвищення продуктивності. А вона досягається за рахунок збільшення ширини захвату механізмів та робочих швидкостей, зниження ступеня забруднення кормів, скорочення часу на технічне і технологічне обслуговування та переведення машин із транспортного положення у робоче і навпаки. Учасникам Дня поля було продемонстровано роботу кормозбиральних комбайнів, нові технології заготівлі сінажу.

r05
r05

r04
r04

Аграрний захід завершився концертною програмою, в якій, окрім французьких, звучали й українські пісні. Була й вікторина про культуру та мистецтво Франції. До речі, кореспондент «ТЕРЕНу», правильно відповівши на запитання ведучого, отримав подарунки від організатора Дня поля – сумку-холодильник та футболку із емблемою компанії.

m01
m01

r03
r03

r06
r06

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео