Кременецький краєзнавчий музей відзначає 80-річчя

музей

Кременецький краєзнавчий музей відзначає 80-літній ювілей. Заходи з нагоди свята розпочалися сьогодні, 20 вересня. На Музейному узвозі організовано майстер-класи, виставку народно-ужиткових виробів. У залі середньовічної історії та нової доби за сприяння ГО «Фактор державного значення з охорони історико-культурних цінностей» (м. Харків) відкрили виставку «Предмети козацької доби».

Шанувальники образотворчого мистецтва можуть відвідати виставку польських колористів, художників міжвоєнного періоду ХХ ст., а також лекцію кандидата мистецтвознавства, доцента Олександри Панфілової.

Також гостям заходів обіцяють урочисте відкриття статуї Кременецької Мадонни та концертну програму.

музей1
музей1

Вже завтра, 21 вересня, у читальній залі бібліотеки Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Волинь у дослідженнях вчених та краєзнавців».

Довідка: Кременецький краєзнавчий музей створений у березні 1937 з ініціативи польських учених Ф. Мончака та З. Опольського. Деякий час знаходився у приміщенні колишнього Волинського ліцею і мав назву Музей Волинської землі ім. Віллібальда Бессера. Із 1950 року розташований у будинку на вул. Шевченка, 90, праве крило якого входить до комплексу будівель XVIII століття. Ліве добудоване на початку XX століття.

Олена ІЛИНИЧ

Вибір читачів за тиждень

Відео