Орест Сарматський

На Тернопільщині шукають 5 комунікабельних, доброзичливих, ввічливих поліцейських, які вміють оперативно працювати

original

МВС і Нацполіція почали пілотний проект «Створення моделі ефективного зразкового поліцейського офісу на базі районного управління поліції в м. Києві».

Про це повідомив Департамент комунікації МВС України.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, пілот стартує у Голосіївському управлінні Нацполіції Києва і має реалізуватися навесні 2018 року. Згодом відбудеться повне перезавантаження всіх 654 територіальних підрозділів Нацполіції України. Реалізується пілотний проект за рахунок Держбюджету України за участі наших американських партнерів. Донорська підтримка на цьому етапі складе 3,5 мільйони доларів.

За його словами, буде оголошений конкурс поліцейської компетентності на всіх ключових посадах, також буде проведений спеціальний курс перепідготовки та тренінгів для 100% поліцейських, які працюють в Голосіївському районі. Ті, які добре працюють, будуть оцінені, мотивовані і підготовлені для роботи в межах оновленої моделі.

«Конкурс проводиться по всій країні серед діючих працівників Національної поліції України. Заявки мають можливість подавати всі охочі поліцейські, які відповідають кваліфікаційним вимогам вакантної посади», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Аваков розповів, що програма службової перепідготовки поліцейських Голосіївського управління поліції включатиме функціональну, тактичну, вогневу та фізичну підготовку. Крім того відбудуться спеціальні тренінги: кризовий менеджмент, основи лідерства, управління, права людини та community police. Окремою і, як підкреслив глава МВС, вагомою складовою пілотного проекту буде покращення матеріально-технічного оснащення підрозділу.

«Для того, щоб поліцейські могли проявити свої навики та кваліфікацію, а відвідувачі – оцінити новий рівень сервісу, буде проведений капітальний ремонт будівлі і змінена організація робочого простору. Громадяни, які звертаються до районного поліцейського управління, і персонал підрозділу будуть користуватися найсучаснішими методиками, логістикою і новою сучасною технікою для реалізації ключового пріоритету – дотримання прав людини  і коректно поліцейських сервісу, відповідно до найефективніших світових стандартів роботи поліції», – запевнив Арсен Аваков, наголосивши, що оновлення мають остаточно викорінити будь-які ознаки пострадянського райвідділу міліції.

Так, буде принципово змінена структура і функціонал працівників поліції, насамперед тих, хто безпосередньо спілкуватиметься з відвідувачами. Корекція в межах впровадження нової моделі включає зокрема такі пункти:

  • для прийому заяв та інформаційної допомоги громадянам вводиться група первинної комунікації «open office», що складатиметься з п’яти комунікабельних, доброзичливих, ввічливих поліцейських, які вміють оперативно працювати;
  • для оптимізації роботи поліцейського впроваджується єдина система електронного документообігу та уніфікованих баз даних;
  • з метою контролю діяльності працівників буде впроваджена система «Робочий час під контролем»: спеціальна програма відстежуватиме використання баз даних, мережі Інтернет, вхід-вихід працівників в приміщення управління;
  • щоб зменшити навантаження і підвищити ефективність роботи чергової частини буде введена посада поліцейських з обліку і зберігання речових доказів та озброєння;
  • працівники чергової частини перейдуть на 12-ти годинну зміну (зараз зміна – 24 години).

Як повідомляє Міністр внутрішніх справ, ще однією важливою складовою проекту стане принципова зміна організації робочої зони управління. Так, система відеофіксації і прозорі перегородки забезпечать відео і аудіо фіксацію, зокрема процесуальних дій стосовно затриманих, що сприятиме зниженню корупційних ризиків. А система електронної черги дозволить відвідувачам планувати час очікування прийому.

Крім того, поліцейські отримають портативну техніку: планшети, портативні принтери, QR-код принтери, засоби відео- і аудіозаписи, лазерні далекоміри і цифрові радіостанції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео