Оксана Бучко

Перший український історичний бойовик зніматимуть на Тернопільщині

DSCN0035

Гори Кремменеччини та ліси Шумщини стануть локаціями для зйомок українського бойовика «Король Данило» відомого режисера Тараса Химича.

DSCN0027
DSCN0027

Головного героя грає тернополянин екс-учасник гурту «Тріода» Олександр Алєксєєв. Також тернополянин Андрій Підлужний написав саундтрек до стрічки.

DSCN0016
DSCN0016

- Я відкрив для себе постать короля Данила як успішного політика та хорошого сім’янина, - розповідає Олександр Алєксєєв. – Таких політиків сьогодні нам не вистачає. Для мене є честю відобразити короля Данила для українських дітей.

Зйомки, які тривають 18-20 годин на день, проходять без особливого напруження. Адже це та робота, яка приносить мені задоволення. Знімати фільм почали у лютому, у прокат планують випустити у травні 2018 року. Проект уже отримав назву «народне кіно», адже зцомки проводять за кошти меценатів.

- Історію важливо подавати у цікавій формі, - говорить режисер Тарас Химич. - Ми маємо новини про те, що відбувається навколо. Для того, щоб люди провели аналогію, їм потріно якісно показати минуле. Біблійні притчі також висвітлюють історичні моменти, які залишаються актуальними дял сприйняття повної картини дійсності.

У Тернополі до зйомок фільму підготували першу каскадерську групу на базі спортивного клубу «Характерник». А одна із локацій зйомок фільму – Кременець - уже потрапив у кадр кліпу до саундтерку фільму «Навіки».

-У кліпі зобразили шматок бою із справжніми мечами, - розповідає композитор Андрій Підлужний. - Музикою я хотів максимально наблизити атмосферу Середньовіччя, щоб слухачі відчули іншу реальність. Фільм «Король Данило» вже встигли назвати першим історичним бойовиком про єдиного короля Київської Руси Данила Романовича. На сьогодні проект потребує дофінансування. Долучитись до творення історії може кожен охочий.

Контакти організаторів можна знайти у тематичній групі.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео