Археологічний фестиваль пройшов на Тернопільщині (фоторепортаж)

Screenshot_1

Упродовж двох днів у селі Більче Золоте під час першого фестивалю трипільської культури вирували наукові читання, конференції, екскурсії лабіринтами «Вертеби», майстер-класи від майстрів народних художніх промислів, виступи автентичних фольклорних колективів та львівського балету «Життя». 

Усі бажаючі отримали змогу оглянути виставку у Борщівському обласному краєзнавчому музеї «Трипільські старожитності Тернопільщини», а також побувати на екскурсії в печері-музеї трипільської культури «Вертеба», розповіли в прес-службі ТОДА.

Майстер-клас та цікаві виставки показали майстри народної творчості області. Колективи художньої самодіяльності Тернопільської області подарували присутнім незабутні враження: Львівський балет «Життя» з проектом «ЕTNOЕВОЛЮЦІЯ» – це неймовірне видовище, під час якого відображається становлення цивілізації від трипільців до сьогодення; «Дикі танці», якими балет «Життя» разом з Русланою виборов першість на Євробаченні; народний аматорський вокальний ансамбль «Більчанки»; також народні аматорські обрядово-фольклорний (с. Дністрове) та обрядово-етнографічний (с. Мушкатівка) ансамблі та ін. На завершення для всіх присутніх відбулось Фаєр-шоу.

Фото Олега ЛЕВИЦЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео