Тернополяни отримуватимуть субсидії по-новому

24279659

Із приходом жовтня усі тернополяни знають, що це знаменує швидкий початок опалювального сезону, а відповідно і збільшення плати за опалення свого житла.

Однак, у плані оплати за тепло пощастило тим, хто має субсидії. Про те, як і завжди цього року не обійшлося без змін. Відповідно до рішення уряду, субсидія на індивідуальне опалення призначатиметься із 15 жовтня до 15 квітня, а для родин, які користуються централізованим теплопостачанням – дати запуску опалювального періоду, а відповідно і нарахування субсидій визначатиме міський голова.

Таке рішення було прийняте на підставі того, що для родин, які мають індивідуальне опалення, опалювальний період починався з 1 жовтня і завершувався 30 квітня, а для  тих, хто використовує централізоване опалення, субсидія у жовтні та квітні нараховувалася відповідно до рішень органу місцевого самоврядування залежно від погодних умов подачі теплоносія. Тому, для таких сімей опалювальний період починався, скажімо, 18 жовтня й завершувався 10 квітня, повідомляє teplo.gov.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео