Орест Сарматський

Польські кнури шукатимуть своїх «подружок» в Україні (Агро-новини)

вер07

ТзОВ «Еко Міт» закупило у Польщі 40 репродуктивних кнурів Р76 і Neckar компанії Choice Genetics.

Про це повідомляє Асоціація свинарів України.

За словами представників підприємства, частину тварин залишили для власного виробництва, а решту — на запит клієнтів продаватимуть «у комплекті» зі свиноматками.

2702
2702

«Наша компанія закупила термінальних кнурів з метою реалізації їх на території України для допомоги господарствам у багатотоварному виробництві свиней на базі найкращої генетики і виробничих стандартів підібраних до місцевих умов. Цих кнурів обрали тому, що вони поєднують у собі найкращі характеристики продуктивності й функціональності», — коментують в «Еко Міт».

Гройсман обіцяє на підтримку агросектора 20 млрд грн

Україна наступного року зможе направити більш як 20 млрд грн на підтримку аграрного сектора, при цьому пріоритетними напрямками стануть підтримка дрібних і середніх сільгоспвиробників і розвиток тваринництва.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в парламенті, передає УНІАН.

2709
2709

«Акцент бюджету 2018 року — це безпрецедентна підтримка аграрних виробників, причому малих і середніх. Ми будемо вводити реальну підтримку українського фермерства, будемо відновлювати тваринницький комплекс країни, і ви побачите, що ми зможемо разом з вами туди залучити більше 20 млрд грн вже в наступному році», — сказав прем'єр.

Гройсман не уточнив джерела цієї фінансової допомоги.

Україна заробила $114 млн на експорті агропродукції в Молдову

Україна та Республіка Молдова поглиблюють співпрацю в галузі ветеринарії та фітосанітарії та боротьби з АЧС, а також розвивають двосторонню торгівлю аграрними та харчовими продуктами.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після засідання міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, повідомляє Мінагропрод.

2703
2703

«Товарообіг аграрними та харчовими продуктами за 7 місяців 2017 р. між нашими країнами склав $123,3 млн. З яких $114,5 млн — це експорт українських товарів. Але обидві країни мають потенціал для розвитку двосторонньої торгівлі в галузі. Також Україна та Республіка Молдова зацікавлені у створенні спільних коопераційних підприємств з виробництва та переробки аграрних продуктів, таких як овочі, фрукти, бобові, насіннєвий соняшник, у тому числі з метою експорту на ринки третіх країн», — зауважила Трофімцева.

Вибір читачів за тиждень

Відео