Оксана Бучко

Стіни Тернополя розповідатимуть більше (фото)

DSCN9870

Прості перехожі можуть легко перенестись у минуле Тернополя. Для цього їм потрібно звернути увагу на стіни будівель. Пам’ятні знаки з інформацією про архітектурні споруди, які були поблизу (а деякі збереглись до сьогодні), відтепер доповнюють додатковими вивісками. Опис пам’ятки подали більш розширено.

Одну з таких таблиць уже встановили на бульварі Шевченка. Неподалік на місці теперішнього пам’ятника Пушкіну колись була ратуша, про яку розповідає табло.

DSCN9871
DSCN9871

- Інші таблиці доповнять знаки Єзуїтського костелу, Парафіяльного костелу, церкви Різдва Христового, Надставної церкви, Катедрального собору, замку, ратуші, - розповідає представник Інформаційно-туристичного центру у Тернополі Микола Фурман. - Так перехожі дізнаються про місце розташування споруд у минулому, а також коли і при яких обставинах їх зруйнували.

Інформацію переклали і  на англійську мову. Детальніший опис можна знайти за QR-кодом.

- Цей проект уже реалізували у Харкові, Одесі, Маріуполі, - розповідає представник організації «Мореінфо» В’ячеслав Осика. – Ми спіпрацюємо з владою міста та туристичними центрами. Попередньо узгоджуємо інформацію, яка має бути на таблицях. На сьогодні впроваджуємо проект у західних областях.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео