Віра Олександрович

Тернопільський театр кинув виклик осінній депресії: на сцені – комедії (фото, відео)

IMG_3074 (Copy)

Чимало сюрпризів чекає на місцевих театралів із початком сезону у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Перша культурна подія жовтня - музичний вечір у театральному фойє, присвячений Міжнародному дню музики. Оркестр виконає твори Й.-С. Баха. А після цього традиційно – тричі на тиждень відбуватимуться вистави із постійного репертуару трупи.

Ми завжди раді гостям, - каже керівник літературно-драматургічної частини Ірина Папуша. – Приходьте! У репертуарі є і музичні комедії, і трагікомедія. Тобто глядач може зробити найкращий для себе вибір. До того ж, ми у жовтні покажемо комедію «Рятуйте, мене женять!» на малій сцені.

Щоправда, театралам треба врахувати, що у середу, четвер і неділю вистави відбуватимуться не щотижня (весь репертуар дивіться унизу – прим.). Програма зазнала коректив, зокрема, через святкування 75-річчя УПА у суботу, 14 жовтня.

Ярмарок2 (Copy)
Ярмарок2 (Copy)

Прикметно, що останню прем’єру, яку поставили на сцені нашого театру, покажуть 11 жовтня. Нагадаємо, музичну комедію «Сорочинський ярмарок» вперше представили глядачу 17 і 18 червня. Окрім того, саме цією постановкою закрили  фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» (про це докладно читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Як пересвідчився наш кореспондент, у виставі - дійсно багато танців і цікавих персонажів.

[embed]https://youtu.be/w7litARZwAk[/embed]

Власне, «Сорочинський ярмарок» – це весела історія кохання зі щасливим фіналом. Режисер-постановник – знавець такого жанру В’ячеслав Жила.

[embed]https://youtu.be/tLtF8rHMLG0[/embed]

На сцені дійсно розгортається дуже гамірний ярмарок. Там багато людей, народних пісень, запальних танців, пригод і навіть таємниць. Раптом виринає легенда про чорта і червону свитку. І хоча вона спершу жахає персонажів, але врешті допомагає їм отримати бажане.

[embed]https://youtu.be/RRNcPP-JyD0[/embed]

Головні герої - Солопій Черевик і його дружина Хівря. Вона – жінка «вредна», адже лається і навіть коханців заводить. Але врешті циган обертає усі ці її недоліки на свою користь і на користь трьох дочок Солопія, а також їхніх женихів.

[embed]https://youtu.be/EpXKC-inWAY[/embed]

Сценографія і костюми – заслуженого діяча мистецтв України Мар’яна Савіцького. Композитор – заслужений діяч мистецтв України Юрій Кіцила, хореограф – заслужений працівник культури України Зіновія Бирда, а диригент і аранжування – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль і Василь Драгомирецький. Тому не дивуйтеся, що дівчата на ярмарку раптом почнуть танцювати рок-н-рол…

[embed]https://youtu.be/HyS-fOF5YZI[/embed]

Варто додати, що у постановці – чимало пісень, які ви ніде більше не почуєте. Тексти до них написав заслужений артист України Олександр Папуша. Педагог із вокалу – заслужений артист України Микола Блаженко.

IMG_3077 (Copy)
IMG_3077 (Copy)

IMG_3116 (Copy)
IMG_3116 (Copy)

IMG_3124 (Copy)
IMG_3124 (Copy)

Фінал (Copy)
Фінал (Copy)

Ярмарок1 (Copy)
Ярмарок1 (Copy)

Фото і відео автора

РЕПЕРТУАР театру на жовтень 2017 р.

Головна сцена:

4 (середа) - Як наші діди парубкували (музична комедія-жарт)

5 (четвер) - Тітка Чарлі (комедія)

8 (неділя) - Гуцулка Ксеня (музична комедія)

11 (середа) - Сорочинський ярмарок (музична комедія)

12 (четвер) - Слава героям (героїчна трагікомедія)

14 (субота) - Кохання січового стрільця (музична комедія)

15 (неділя) - Дитина в дарунок (трагікомедія)

19 (четвер) - Сватання на Гончарівці (музична комедія)

21 (субота) - Наталка Полтавка (музична комедія)

22 (неділя) - Летюча миша (музична комедія)

25 (середа) - Сорочинський ярмарок (музична комедія)

26 (четвер) - Фараони (музична комедія)

28 (субота) - Язичники (сімейні сцени)

29 (неділя) - Запорожець за Дунаєм (музична комедія)

Мала сцена:

31 (вівторок) - Рятуйте, мене женять! (Комедія 60+)

Квитки у касі театру. Номер телефону для довідок – 52-40-66.

Вибір читачів за тиждень

Відео