Оксана Бучко

Деякі водомати в Тернополі дають небезпечну воду

Лабораторні дослідження води провели у Тернополі у 20-ти водоматах постачальників «Джерело Зарваниці», «Долина плюс», та «ФОП Іваницький» представники Держспоживслужби. Перевіряли воду на вміст токсичних елементів (свинець, цинк) та за фізико-хімічними показниками (нітрати, хлориди, сульфати).

- Не відповідає вимогам вода у водоматах на Чернівецькій, 58, Злуки, 8, («ФОП Іваницький»), Бандери, 84, Злуки, 1 («Долина плюс»)та Лесі Українки, Злуки,1 («Джерело Зарваниці»), - розповів начальник Головного управління Держспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець. – Вода у водоматах одного постачальника різниться якістю. Це свідчить про те, що працівники неретельно виконують свої обов’язки. Очевидно, воду доливають до несвіжої. Її слід міняти через кожні 24 години. А у домівках важливо зберігати воду не більше 3-ох днів у скляному або емальованому посуді.

Постачальникам води у водомати Тернополя надіслали приписи щодо покращення якості води. Результати мають підтвердити дослідженнями в лабораторії за кошти постачальників.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео