Лікар з Тернополя постане перед судом за... хабар

41826

У Тернополі було викрито працівника однієї з лікарень під час отримання неправомірної вигоди. Яким буде покарання для медика – визначить суд.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному щодо завідувача відділенням однієї з міських лікарень Тернополя за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України, скеровано до суду. Про це розповіли у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За інкримінований їй злочин законодавець передбачив як штрафні санкції - від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, так і  громадські роботи, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Так, під час досудового розслідування було встановлено, що доцент кафедри, маючи право брати участь у лікувально-діагностичній роботі, провела операцію кесарського розтину одній з пацієнток пологового будинку. Проте, коли до медика прийшов чоловік пацієнтки, аби дізнатися про стан дружини, лікар вирішила, що їй належиться винагорода за виконану роботу і зажадала три тисячі гривень. Гроші мали бути передані до моменту виписки породіллі.

Вибір читачів за тиждень

Відео