Орест Сарматський

Чому це НАТО зацікавилося Тернопільщиною? (фото)

а09

Тренінг для державних службовців та представників сектору безпеки відбувся у Тернополі.

Не так вже часто представники НАТО приїжджають до Тернополя. А тут – одразу ціла група експертів, фахівців Центру інформації та документації НАТО в Україні прибули в місто задля одного: роз’яснити державним службовцям обласних та міських виконавчих органів влади, дотичних до процесів євроатлантичної інтеграції, а також працівникам районних державних адміністрацій Тернопілля, що таке НАТО і як краще треба інформувати суспільство про євроатлантичну інтеграцію.

Отож, основна тематика, яку обговорювали учасники та професійна група експертів з Києва, це – стратегічне співробітництво України з НАТО – дорожня карта реформ в Україні.

а14
а14

Також в рамках візиту до Тернополя відбулась зустріч експертів з безпекових питань з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною. У зустрічі взяли участь Сергій Джердж, голова Громадської Ліги Україна-НАТО, Світлана Ротаєнко, представник Центру інформації та документації НАТО в Україні; Віктор Топальський, кандидат історичних наук, начальник науково-дослідної лабораторії Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних сил України; Сергій Вербицький – полковник, заступник начальника Управління співробітництва з НАТО, завідуючий відділом оборонного-військового співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ та інші експерти.

а41
а41

а30
а30

Коментуючи хід тренінгу, голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж відзначив, що Тернопілля у Києві давно вважається П’ємонтом відродження української культури.

а40
а40

«Тут, на Заході України, спостерігається емоційне позитивне сприйняття європейських інтеграційних процесів. Та якщо закріпити його необхідними знаннями, тоді, володіючи переконливими фактами, жителі Тернопілля зможуть поширювати інформацію про необхідність вступу до НАТО серед населення всієї держави, їдучи у відрядження, до родичів, друзів тощо», -  підкреслив Сергій Джердж.

В рамках тренінгу «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції», який проводився для представників Тернопільської ОДА, відбулись також дискусії щодо практичної реалізації в області порушених на зустрічі питань.

а02
а02

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео