Зруйновано тіньову схему реалізації пального (Агро-новини)

вер19

Податкова міліція Миколаївської області спільно із співробітниками Державної прикордонної служби України, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, провела ряд обшуків у м. Первомайськ Миколаївської області.

У ході перевірок встановлено факти незаконного зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів, без наявності відповідних дозвільних документів та сплати акцизного податку.

Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Миколаївській області.

fb6829115e1f356aaf22cfc8c95fb8f0630156df
fb6829115e1f356aaf22cfc8c95fb8f0630156df

У результаті проведених заходів Головним управлінням ДФС у Миколаївській області із незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання близько 180 тис. л дизельного пального та понад 30 тис. л бензину на загальну суму понад 4 млн. грн. Також, вилучено 200 л хімічної речовини, яка може використовуватись для незаконного виготовлення пально-мастильних матеріалів на суму 300 тис. грн. та обладнання для виготовлення та зберігання пально-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю понад 2 млн. грн.

За даними фактами порушено кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів).

Вирішується питання щодо застосування арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

В Україну хочуть завозити небезпечні агрохімікати без реєстрації

У парламент намагаються «протягти» законопроект, який спростить доступ в Україну пестицидів і небезпечних агрохімікатів.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

0301
0301

Первинне обговорення тіла законопроекту відбулося на засіданні парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Депутати розглядали законопроект №6606 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України.

У ході представлення законопроекту думки присутніх щодо необхідності його прийняття розділилися.

Одні вважали за потрібне прийняти його, інші — пропонували доопрацювати і лише потім приймати. Причиною цього стала відсутність у законопроекті вимоги щодо надання документального підтвердження державної реєстрації хімікатів та пестицидів у країні, де вони виробляються.

В аграрних депутатів є різні зауваження до такої «заявки». Передусім прийняття законопроекту загрожує статусу «органічна Україна». По-друге, законопроект лежить в площині політичного трикутнику корупція — контрабанда — контрафакт. Третя проблема, яка випливає з аналізу документа, — національна безпека держави, адже передбачити, як вплине той чи інший іноземний хімікат на довкілля та екологію — дуже складно. Четверта проблема — дефіцит хімікатів і пестицидів вітчизняного виробництва на аграрному ринку.

Не вистачає в українському законодавстві й запобіжників, які б могли стабілізувати ситуацію на ринку хімічних добрив.

Фермери піднімають ціни на яблука зимових сортів

На ринку збільшується пропозиція яблук зимових сортів. Яблуко сорту Голден сьогодні є одним з найдорожчих в Україні серед інших популярних сортів, до того ж його вартість, в порівнянні з минулим роком зросла майже в 1,5 рази.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

0302
0302

Станом на 2 жовтня в господарствах, яблуко цього сорту середньої якості пропонується по 9-10 грн/кг (€0,29-0,32 /кг), ціни на яблуко першого та вищого ґатунку становлять 11-14 грн/кг (€0,35-0,45 /кг). Для порівняння, в сусідній Польщі сьогодні яблуко сорту Голден пропонується по €0,40-0,42/кг - це майже в 1,5 дорожче, ніж рік тому.

Фахівці ринку вважають, що рекордний рівень цін в Україні пов'язаний із підвищеним попитом на яблуко, бо саме зараз перекупники та фермери закладають врожай у сховища.

«Зростання ціни на початок жовтня було цілком прогнозованим. Інформація про зниження виробництва в Україні та сусідній Польщі зараз суттєво підігріває попит. Втім, слід відзначити, що пропозиція якісного яблука, яке потенційно могло б зберігатись до весни, в українських господарствах є дійсно обмеженою: і фермери понесли значних втрат врожаю не тільки через холодну весну, плоди також постраждали від граду, який неодноразово траплявся влітку та у вересні. Навіть пошкоджене яблуко виробники сьогодні закладають у сховища», - коментує ситуацію експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Вибір читачів за тиждень

Відео