Оксана Бучко

Тернопільських водіїв на євробляхах перестануть зупиняти патрульні?

viber-image2

Тернопільські водії на євробляхах мають шанс звільнитись від постійних розмов із патрульними. Припинити зупиняти авто з іноземною реєстрацією вимагає у зверненні до голови МВС Арсена Авакова омбудсмен Валерія Лутковська, пише pravda.com.ua. Адже не вважає наявність такого авто підставою для зупинки.

Як виявили в офісі Лутковської, зупиняють водіїв на євробляхах, аби сформувати список власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією. У водіїв запитують відомості про їх місце проживання, номер мобільного телефону та дату в’їзду до України.

- Наявність у транспортного засобу номерного знаку іноземної держави не є та не може бути самостійною причиною для його зупинення, – наголошує вона.

Омбудсмен зазначає, що збирання цієї інформації у власників транспорту не входить до повноважень поліції та не відповідає законодавству про захист персональних даних.

Також омбудсмен вимагає знищити вже зібрану в їхніх водіїв інформацію. Про вжиті заходи мають проінформувати у місячний строк.

Нагадаємо, тернопільських водіїв навчали захищати свої права представники ГО «Авто Євро Сила». Також тернополяни під Верховною Радою вимагали доступного розмитнення авто з-за кордону.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео