Тернополянин пропонує добудувати бібліотеку та переселити туди міську раду

22195919_1995205994057893_7369565073770105568_n

Питання завершення будівництва обласної наукової універсальної бібліотеки залишається у Тернополі актуальним уже декілька десятків років.

Коли розпочинали будівництво, то будівля мала на меті вмістити величезну бібліотеку, згодом влада міста вирішила, що таке величезне приміщення для бібліотеки не потрібно, оскільки молодь почала користуватися іншими ресурсами, такими як інтернет, для пошуку потрібної інформації.

В подальшому будівлю планували добудувати та розмістити там художній музей та музичне училище, або обласну школу мистецтв. Однак добудувати приміщення так і змогли. Тернополянин Сергій Сінкевич запропонував розібратися із цією, та відразу ще однією проблемою.

- Ще з совєтських часів паплюжить Тернопіль довгобуд обласної бібліотеки. А зараз -тим паче - гидко бачите це облуплене «одоробло», коли поруч - площа Героїв Євромайдану... Які тільки політичні «хєрої» не піарились на цих розвалинах - банально брехали перед виборами... Та й, скажемо чесно, не потрібна зараз бібліотеці така велика будівля. І що? Принаймні, є ідея - довершити і переселити сюди Тернопільську міську раду. Щоб всі служби і управління були під одним дахом, і люди не бігали б зі своїми потребами різними вулицями... Це - стандарт цивілізованої Європи. Відтак - маємо шанс довести, що можемо не тільки балакати про європейський вибір, - пише Сергій Сінкевич на своїй сторінці у Facebook

Нагадаємо,  нове приміщення обласної наукової універсальної бібліотеки розпочали зводити у 1986 році. Після розвалу СРСР та подальших економічних негараздів будівництво призупинили. Востаннє робота кипіла напередодні виборів 2002 року – саме тоді спорудили скляний купол та почали утеплювати стіни. Однак згодом і по нині жодного дня будівельники там не працювали.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео