Орест Сарматський

Хто не хоче купувати українське зерно? (Агро-новини)

жовт06

Основна проблема, пов'язана із продажем нашого зерна в азіатські країни, полягає в тому, що ми знаходимося в різних кліматичних поясах.

Про це заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов в інтерв'ю «Главкому».

«Індія вимагає від нас того, щоб для знищення всяких комах, ми проводили фумігацію зерна при експорті препаратом, зареєстрованим у них. Це бромметил. Але у нас цей препарат не зареєстрований. Більш того, він заборонений в Європі. До того ж, його використання у нас не є ефективним. При температурі мінус 8 він починає кипіти і не дає жодного ефекту. А для нас така температура взимку — не дивина. Тому для нас цей препарат абсолютно неприйнятний. Ми ведемо переговори з Індією, щоб вони дозволили нам проводити фумігацію нашими препаратами, якими користується вся Європа і весь світ. Це фосфін», — розповів керівник УЗА зазначивши, що наразі індійська сторона замовила дослідження в своєму інституті нашого препарату.

0603
0603

Горбачьов також пояснив, чим так шкідливий бромметил, яким користується Індія.

«Він сильно отруйний. Для того, щоб проводити фумігацію ним, потрібно команду з корабля відселяти. І він руйнує озоновий шар. Тому його майже ніхто не застосовує», — зазначив він.

Бізнес-клімат агросектору погіршився у серпні

Дослідження аграрного бізнес-клімату у серпні 2017 р. продемонструвало погіршення у сприйнятті сільськогосподарськими виробниками їхніх бізнес-результатів та бізнес-перспектив в Україні.

Як говориться у повідомленні асоціації «Українського клубу аграрного бізнесу», у порівнянні до лютого 2017 р., оцінка поточної бізнес-ситуації критично погіршилась, проте оцінка бізнес-перспектив зменшилась не суттєво. Порівняння з результатами серпня 2016 р., коли рівень бізнес-клімату стрімко зріс, свідчить також про доволі низьку оцінку бізнес-клімату в Україні в серпні 2017 р.

0601
0601

Опитування вказує на високу впевненість виробників у власних управлінських можливостях. Зокрема, наявність високого рівня техніки та обладнання має позитивний вплив, в той час як макроекономічні умови негативно позначаються на бізнес-клімат аграріїв в Україні, зазначають експерти.

В Україні вже викопано чверть посівних площ цукрових буряків, а саме 75 тис. га.

Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Як зазначається, у зв'язку з несприятливими погодними умовами, які вплинули на вегетацію солодкого коренеплоду, збиральна кампанія цукрових буряків відбувається повільніше, ніж минулоріч — на аналогічний період було зібрано 30% врожаю (90 тис. га).

0602
0602

«Всього накопано 3,5 млн. т цукрових буряків, із яких 3,25 млн вже надійшло до цукрових заводів на переробку. Лідерами за обсягами збору врожаю є Хмельницька та Вінницька області, де викопано 40% від загальної кількості по країні. Серед регіонів, які лише на старті збору цукрових буряків — Миколаївщина. Південь України чекає, доки коренеплоди максимально наберуть вагу, щоб знову стати лідером з урожайності», — відзначає аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Вибір читачів за тиждень

Відео