Оксана Бучко

Тернополяни знялись у відеоролику про відплату за паління (відео)

000

Соціальний відеоролик про курців та людей, які їх оточують, зняли тернополяни з ГО «Гроно ініціатив». У головних ролях: тернопільський правозахисник Олена Степанова, керівник проекту Medialab Оксана Ратушняк, підприємець Ігор Беловський, а також Орест Дмитрик та Аліна Микитишин. Ініціював та допоміг втілити проект тернополянин Петро Штегельський.

У ролику невихованого курця поливають водою із вогнегасника. Наступного разу він уже не відповідає на зауваження щодо куріння в громадському місці «А мені все рівно».

- Паління в громадських місцях в Україні заборонене Законом №4844 про повну заборону куріння в громадських та на робочих місцях, включаючи приміщення закладів ресторанного господарства, - йдеться у ролику. - Проте як часто ви бачите курців на зупинках громадського транспорту? Як часто наші діти дихають тютюновим димом від людей, які вирішують стати «на перекур» на вулиці? Доволі таки часто, якщо не постійно. Задумайтесь, за даними ВООЗ, від викликаних пасивним курінням хвороб у світі щорічно помирає 600 тисяч некурців, які вимушені дихати тютюновим димом. Щороку від тютюнового диму помирає понад 100 тис. українців, з них більш як 10 % – пасивні курці.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kv3-CaSmKYk&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео