Понад півтисячі людей зустрічали подаровану місцевому храму ікону (відео)

MVI_3496.00_01_08_00.Still001

Ще одна копія чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері вчора, 8 жовтня, була передана у Залозецький деканат. Зустріти образ зібралося чи не усі жителі смт. Залізці.

[embed]https://youtu.be/PpKNDIxOVmA[/embed]

- Так, як наш край є під опікою Матері Божої, то на початку цього тисячоліття ми вже вітали копію ікони Матері Божої Зарваницької, яка йшла нашими селами. Сьогодні ці копії, які виготовили для наших деканатів, залишається у нашому храмі і кожна людина може в любий час і попросити в Богородиці все те, що їй потрібно в житті, - каже декан Залозецького деканату, отець Василь Небесний.

Ікона, яку передали до Залозецького храму, виготовлена за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського. Освятили образ разом із іншими копіями під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця.

- Ця подія важлива для кожної віруючої людини, яка має щось святе у своєму серці. І це вже, як ви знаєте, друга подарована копія. Перша – минулої неділі була подарована Озерянському деканату, - каже директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці» Василь Гамрач.

Жителі селища Залізці вдячні за такий подарунок, адже саме віра гуртує людей та дає надію на майбутнє.

- Матінка Божа вбереже, завжди нам допомагає. При першій потребі ми звертаємося до неї за допомогою, за порадою, - розповідає жителька смт Залізці Ірина.

Копії ікони Зарваницької Божої Матері виконані за старою іконописною технологією. Такий подарунок компанія «Агропродсервіс» робить усім деканатам на території яких обробляє землю.

- Я вважаю, що ця подія надзвичайно важлива, адже це чергове повернення людей до віри, до Господа, чого останнім часом в деякій мірі бракує людям, -зазначає керівник ТОВ «Агропродсервіс-Вест» Зіновій Дольний.

Компанія вирішила зробити такий подарунок деканатам саме з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео