Орест Сарматський

Італієць у Тернополі вчив суддів, як поводитися із журналістами (фото)

с001

У Тернополі судді-спікери опановували шляхи комунікації з громадськістю.

Одноденний семінар-тренінг для суддів-спікерів судів Тернопільської області на тему «Зв’язки з громадськістю в судах», організований Консультативною місією Європейського Союзу за участі Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, відбувся в обласному центір.

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

c02
c02

Із вітальними промовами до учасників навчання звернулись: радник зі стратегічних комунікацій Консультативній місії Європейського Союзу Лучіано Скамбіато Лічіарді (Італія), голова апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський, суддя Львівського окружного адміністративного суду, голова комітету Ради суддів України з питань комунікації (у тому числі зі ЗМІ) Олександр Сасевич, заступник директора Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів Тетяна Аілінчій.

Жваве обговорення в учасників навчання викликала тема встановлення та підтримки плідної співпраці зі ЗМІ, запропонована до обговорення Олександром Сасевичем.

c03
c03

Представники Консультативної місії Європейського Союзу пан Лічіарді детально зупинився на проблемі опанування та застосування практичних навичок щодо внутрішньої та зовнішньої комунікації. Чималий інтерес у суддів-спікерів викликала тема розгляду інструментів комунікацій, підготовки до інтерв’ю, типових тактик, що застосовують журналісти, техніки роботи зі складними запитаннями.

Головного спеціаліста прес-центру Ради суддів України Ольга Какауліна надала практичні поради розповіла, як встановити контакт під час спілкування та поводження у випадках розгляду в суді резонансних справ, а спеціаліста зі стратегічних комунікацій Консультативної місії Євросоюзу Катерина Шагіна поділилась практичним досвідом запису інтерв’ю у телестудії або на камеру в суді.

c04
c04

Під час вирішення тестових завдань судді-спікери обговорили ситуації, що виникали в їхній практиці, поділились думками щодо навичок, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

На завершення тренінгу всім учасникам семінару вручено сертифікати Національної школи суддів України та Консультативної місії Європейського Союзу.

Фото – прес-служба апеляційного суду Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео