Уряд пропонує тернополянам хильнути більше?

хмелярство1

На підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників, ягідників і нагляд за ними планують витратити 224,3 млн. грн.. Тим господарствам, які уже взялися працювати у цій галузі, пропонують звертатися із відповідними документами до районних комісій для отримання компенсацій витрат у 2017 році.

«Кабінетом Міністрів України 4 жовтня поточного року схвалено проект розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству аграрної політики та продовольства на 2017 рік», яким передбачається збільшення видатків за бюджетною програмою 2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» на 224,3 млн. гривень. Буде забезпечено приймання районною комісією документів суб’єктів господарювання для здійснення компенсації витрат поточного року у виноградарстві, садівництві і хмелярстві» – повідомляють на сайті Кременецької РДА. 

Стосовно міцного алкоголю, то з ним держава не панькається. За два роки мінімальна ціна пляшки горілки зросла з 40 до 80 грн. У 2018 році мінімальна ціна пляшки горілки об'ємом в півлітра становитиме 91 гривню, а 90% ринку опиниться в «тіні». Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на свій сторінці в Facebook, передає УНН.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео