Коли сонячно, то з голів злива

22281802_1314949745293796_3749726857518757077_n

На відміну від попереднього домашнього матчу з чернівецькою «Буковиною», коли злива суттєво ускладнила дії гравців обох команд, завадивши їм зрештою хоча би раз домогтися успіху, поєдинок п’ятнадцятого туру чемпіонату України в групі «А» другої ліги з івано-франківським «Прикарпаттям» минулої суботи, 7 жовтня, відбувся у Вишнівці за сонячної погоди. Навзамін суперники запропонували глядачам чи не таку ж рясну зливу з… голів — 3:3. 

Цікаво, що господарі, вже двічі в цьому сезоні поступившись одному з двох незаперечних лідерів турніру та не забивши при цьому опонентам жодного разу, всерйоз налаштувалися побороти невтішну для себе традицію. Вже на п’ятій хвилині Богдан Слоневський завдав навдивовижу потужного, а головне влучного, удару зі штрафного метрів із тридцяти чи навіть далі. Під саму завісу першого тайму Олексій Литовченко у властивому для себе стилі протаранив захисні редути опонентів, увірвався до штрафного майданчика і, не зближуючись з голкіпером, відправив шкіряну кулю точно в ціль. А в середині другого тайму все той же Богдан Слоневський не менш ефектно реалізував одинадцятиметровий, призначений за порушення воротарем гостей правил у боротьбі з Володимиром Пришнівським. Далебі не кожен із гравців наважиться послати м’яч точнісінько в ліву від голкіпера «дев’ятку», пише «Вільне життя».

Біда лишень, що і суперники жовто-зелених, зібравши після повернення до ліги майстрів цілком боєздатну ватагу, щоразу не барилися з відповіддю. Прикарпатський «халк» Ігор Худоб’як для початку відповів на влучний удар Слоневського вже через чотири хвилини, давши тернопільським оборонцям майстер-клас гри на «другому» поверсі. Невдовзі після перерви Романові Прошаку допоміг відзначитися прикрий рикошет від захисника господарів Тараса Мороза, який позбавив Максима Механіва і найменших шансів урятувати свою команду. А за три хвилини до завершення ще й Владислав Приймак не втратив нагоди переграти тернопільських оборонців у боротьбі за верховий м’яч…

Інші результати п’ятнадцятого туру: «Буковина» (Чернівці) — «Полісся» (Житомир) — 2:0, «Львів» — «Агробізнес» (Волочиськ) — 0:2, «Арсенал» (Київська область) — «Поділля» (Хмельницький) — 2:1, «Нива» (Вінниця) — «Скала» (Стрий) — 3:1.

Надзвичайно серйозне випробування очікує на підопічних Сергія Задорожного в шістнадцятому турі. Наступної неділі, 15 жовтня, удруге в цьому сезоні в гостях поміряються силами з волочиським «Агробізнесом». Перший поєдинок, нагадаю, завершився мінімальною звитягою «Ниви» — 1:0.

Богдан Дікальчук

Фото із сайту ФК «Нива»

Вибір читачів за тиждень

Відео