Орест Сарматський

Фермер залишив без світла півміста (Агро-новини)

жовт13

Поблизу м. Грисхайм, Німеччина під час роботи у полі фермер пошкодив підземний кабель, через що, частина міста залишилася без світла, повідомляє Агро XXI.

У результаті, без електропостачання залишилося 9 тис. людей із 27 тис. населення міста. Також не працювала трамвайна лінія до Дармштадту.

1301
1301

Ситуацією скористалися водії таксі та автобусів, які швидко організували перевезення мешканців.

Фермер не знав де проходить кабель, тому швидше за все він не понесе відповідальності.

Кабмін зробив крок назустріч фермерам - чи стане їм легше?

Кабмін пропонує Президенту запровадити святкування Дня фермера 19 червня.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Кабінет Міністрів пропонує Президенту України  Петру Порошенку заснувати День фермера 19 червня. Відповідний проект указу президента був схвалений на засіданні уряду.

1302
1302

Таке нововведення має посприяти належному вшануванню праці та значного внеску фермерських господарств у розвиток агропромислового комплексу України.

«Розвиток фермерства та робота самих фермерів відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні українського села. Підтвердженням цього є значна увага Уряду до розвитку фермерського руху та схвалена ним відповідна концепція держпідтримки. Встановлення офіційного свята, яке б вшановувало працю фермерів, стане ще одним поштовхом до сприяння підприємницькій ініціативі на селі та підкреслить важливість професії фермера як такої», — прокоментував перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Чому землероби відмовляються від вирощування моркви?

У поточному сезоні морква стала однією з тих культур,  під якими різко скоротилися площі.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Все більше українських фермерів вважають вирощування моркви не рентабельним. Як результат, вони доволі різко скоротили площі на посадку цієї культури. Деякі господарства взагалі ж відмовилися від вирощування цього овоча.

1303
1303

Крім того, несприятливі погодні умови у другій половині літа призвели до збільшення долі некондиційної продукції, яка не придатна для зберігання.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео