Керівництво області закликають вберегти 2 га землі

22405478_1836540569707302_1060980973602327353_n

Скандал довкола Почаївської Лаври набрав розголосу. Однак, не одні лише активісти закликають чиновників та депутатів, аби ті не дозволили міській раді можливості передати землю, на якій розташована Почаївська Лавра, в безоплатне і постійне користування духовенству з Московського патріархату.

Тернополяни Василь Габор та Олександр Башта також не залишилися осторонь цієї проблеми.

- Офіційно звертаюся до обласного керівництва політичних партій, які представлені в Почаївській міській раді та керівництва області, зайняти державницьку позицію, вплинути на своїх депутатів та не допустити 12 жовтня 2017р. на сесії Почаївської міської ради віддати представництву країни агресора - Почаївській Лаврі більш ніж 2 гектари Української землі, - пише Василь Габор. - Ми неодноразово стикалися з антидержавною позицією представників Почаївської лаври, які замість того, щоб займатися своїми безпосередніми обов’язками – служіння Богу та людям, виконують функції поширення «Руского міра» на території держави, а саме: розповсюдження сепаратистської літератури, невизнання окупації частини України, невизнання Росії агресором, підконтрольність напряму російському патріарху Кирилу, розпалювання міжконфесійної ворожнечі і багато інших антидержавних речей.

Передача частини наших земель в постійне безстрокове користування проросійській структурі ставить під загрозу суверенітет України, створює узаконений осередок сепаратизму на західній Україні.

За таких обставин кожна політична сила, депутати якої проголосують за це злочинне і антидержавне рішення, несуть політичну відповідальність. Адже в той час, коли наші військові гинуть на сході України, захищаючи кожен метр рідної землі, депутати готові віддавати цю землю представнику країни агресора Росії гектарами!

- Сумно, що керівництво Почаївської міської ради відверто провокує цей конфлікт, постійно виносячи питання землі для московських попів на розгляд сесії, зовсім «чомусь» забувши, що ще в 2015-му році місцеві депутати Почаїва вже проголосували за те, щоб зовсім не порушувати земельного питання для московського патріархату до завершення російської війни проти України, - коментує народний депутат Олександр Башта.

У коментарях під зверненнями небайдужих чимало мешканців Тернопільщини одноголосно проти того, аби відбулася передача землі Почаївській Лаврі. Щоправда, усе вирішить активність громадян і керівництва області.

Вибір читачів за тиждень

Відео