Тернопільський вуз - в лідерах за показниками участі студентів в предметних олімпіадах

тдму

Нещодавно Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» підвела підсумки результатів проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін і спеціальностей у 2016-2017 навчальному році.

Згідно з даними, поданими в інформаційній записці, другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади проводився з 92 навчальних дисциплін, 125 напрямків та спеціальностей на базі 80 закладів вищої освіти Міністерства освіти і науки України та 18 закладів вищої освіти інших міністерств і відомств. У ІІ етапі Олімпіади взяли участь 11116 студентів, з них – 284 студенти нагороджені дипломами І ступеня, 471 студент – дипломами ІІ ступеня, 614 студентів – дипломами ІІІ ступеня (наказ Міністерства освіти і науки України від 31.07.2017 р. №  1098).

Як повідомляє прес-служба вузу, студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського упродовж 2016-2017 навчального року вибороли 4 дипломи першого ступеня, що дало можливість нашому вишу у цьому показнику посісти другу сходинку серед вищих медичних навчальних закладів. Майбутні медики ТДМУ також здобули три других місця і три третіх. У загальному підсумку Тернопільський медуніверситет посів четверту позицію у загальному рейтингу медичних ВНЗ.

IMG_7907
IMG_7907

Принагідно ще раз згадаємо тих, хто відстоював честь ТДМУ у минулому навчальному році. У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фармакологія» студент тепер уже четвертого курсу медичного факультету Віктор Міщанчук за результатами всіх конкурсів у медичній секції виборов перше місце.

Ще одну золоту медаль у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни «Анатомія людини» серед студентів вищих медичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації у скарбничку університету привіз студент  А.Дорощак.

IMG_7913
IMG_7913

Абсолютну перемогу у Всеукраїнській предметній олімпіаді з патоморфології здобула Марія Рябоконь.

IMG_7918
IMG_7918

У Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальної дисципліни «Онкологія» першою стала студентка уже шостого курсу медичного факультету Олена Туманова.

Студентки тепер третього курсу медичного факультету Тетяна Стахів і Олена Луць у сумарному підсумку результатів своєї участі у всеукраїнському турі олімпіади з предмету «Фізіологія» вибороли для ТДМУ перше командне місце. Друге місце в цій олімпіаді отримала Тетяна Стахів.

Ще одна студентка ТДМУ – Наталія Закернична – отримала друге місце зі спеціальності «Психіатрія, наркологія та медична психологія».

Тепер уже шестикурсниця медичного факультету Альона Лук’янчук стала володаркою диплому другого ступеня у Всеукраїнській студентській олімпіаді з інфекційних хвороб.

Студентка третього курсу медичного факультету Олена Луць привезла до ТДМУ 3 місце зі спеціальності «Латинська мова та медична термінологія», водночас її колега Тетяна Стахів здобула третє місце серед 36 учасників олімпіади «Гістологія, цитологія, ембріологія» з 13 вищих медичних закладів України.

Адміністрація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського пишається своїми студентами і висловлює щиру подяку наставникам вищезгаданих молодих людей за їх підготовку до участі в предметних олімпіадах, де вони змогли показати високі результати. Молоддю опікувалися завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами, професор Михайло Андрейчин, завідувач кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною, професор Ярослав Боднар, завідувач кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки, професор Степан Вадзюк, завідувач кафедри гістології та ембріології, професор Костянтин Волков, завідувач кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини, професор Ігор Галайчук, завідувач кафедри фармакології з клінічною фармакологією, професор Олександра Олещук, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, доцент Олена Венгер, доцент кафедри терапевтичної стоматології Наталія Гасюк, доцент кафедри іноземних мов Галина Паласюк, завідувач кафедри, професор Ілля Герасимюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео