Віра Олександрович

До «колиски» УПА на Тернопільщині гостей пропускали тільки після перевірки (фото, відео)

Основне (Copy)

Кілька «святкових» блокпостів облаштували на шляху до меморіального комплексу, створеного на місці колишнього штабу воєнної округи УПА «Волинь-Південь», що у лісі за селом Антонівці Шумського району.

Тож, аби проїхати до місця призначення сьогодні, 14 жовтня, гостям святкування 75-річчя створення УПА, довелося проходити «перевірку» і певні випробування, а також запам’ятовувати пароль. Інакше далі «вояки» могли не пропустити. Звісно ж, це все було жартома, але – доволі неординарно і цікаво.

жарт (Copy)
жарт (Copy)

Блокпост1 (Copy)
Блокпост1 (Copy)

Перший і найбільший блокпост зустрічав гостей на повороті за Білокриницею Кременецького району. «Командою» там керував працівник Кременецького будинку культури. Учасники дійства мали не лише форму і зброю вояків УПА, а й підготували інсценізацію із «полоненим» російським військовим. А випробування були такі: охочі потрапити на свято мали правильно відповісти на звертання «Слава Україні!» і «Україна понад усе!». Адже у «колиску» УПА - місце колишнього штабу воєнної округи УПА «Волинь-Південь» у жодному разі не можна пропустити «москаля»…

Блокпост2 (Copy)
Блокпост2 (Copy)

  [embed]https://youtu.be/MovfO4Mdo3U[/embed]

Власне, місцеві журналісти також не уникнули зустрічі із «повстанцями». Вони навіть підіграли їм, а згодом напам’ять усі разом сфотографувалися.

Блокпост3 (Copy)
Блокпост3 (Copy)

Аби гості мали чим розважитися у подальшій дорозі, керівник блокпосту на прощання подарував їм листівку із «бандерівськими» анекдотами.

Анекдоти (Copy)
Анекдоти (Copy)

 

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео