Орест Сарматський

Де навчилися прискорювати дозрівання лохини? (Агро-новини)

жовт07

У компанії «Бетек», що у Житомирській області, використовують спеціальне плівкове накриття, яке дозволяє збирати врожай лохини на два тижні раніше за інших виробників. 

Про це повідомляє agrotimes.net.

За словами директора компанії Віктора Фарафонова, ціна на лохину значно знижується в кінці липня, в період масового збирання врожаю середніх сортів. Завдяки накриттю «Бетек» пришвидшує плодоношення ягід та отримує за неї кращу ціну.

Крім цього, покриття одночасно слугує і ефективним засобом захисту плантацій від негоди.

«На пізніх сортах достигання може затягуватися до кінця вересня. У цей час у нашій зоні можуть бути і ранні приморозки, і тумани, роса. Накриття дозволить зменшити вплив цих факторів», — зазначив Віктор Фарафонов.

1501
1501

За його словами, компанія спробувала облаштовувати укриття для ягідників за класичною схемою англійських тунелів і за системою австрійської фірми Fruit security. Остання сподобалася більше, оскільки в неї опори розташовані в ряду, що дуже зручно для техніки.

Кількість рейдерських захоплень агропідприємств зросла удвічі

З початку року Антирейдерський союз підприємців (АРСП) зареєстрував сім десятків випадків силових захоплень агропідприємств, і це вдвічі більше, ніж було за весь 2016 р.

Про ц е повідомляє УНІАН.

«Рейдери в Україні під прикриттям поліції і чиновників Мін'юсту розв'язали масове полювання на нову гладку «здобич» — аграріїв. Зараз цей ринок знаходиться в числі небагатьох, де є стійкий підйом», — пише видання.

Голова АРСП Андрій Семидідько впевнений, що рейдери зацікавилися сільським господарством в надії зростання цін на землю.

1502
1502

При цьому за даними Асоціації тваринників, найчастіше недружні «поглинання» відбуваються в Центральній Україні, трохи менше їх на півдні країни.

Тим часом, фермери змушені самотужки захищатися від рейдерських нападів. Так, аграрії Полтавщини через бездіяльність антирейдерської комісії в області створили Фермерську самооборону.

Україна лише на 10% забезпечена повітряним транспортом для сільгоспхімії

Наразі в Україні налічується близько 150 повітряних суден, які працюють в агросфері. Це становить лише 10% до потреби.

Про це повідомив директор «БСК Гелікоптер Груп» Денис Шиянов в інтерв’ю Traktorist.ua.

«Насправді, ринок України, на момент розпаду СРСР, налічував близько 3300 літаючих суден для сільгоспхімії. На даний момент працює близько 150 повітряних суден. Тобто, недозавантаженість ринку становить понад 90%», — повідомив Денис Шиянов.

1503
1503

Зацікавленість такою технікою проявляють як великі, так і малі господарства.

«Були у нас і великі господарства, в кілька тисяч гектар. Було кілька маленьких фермерів по 80-100 га», — зазначив Денис Шиянов.

Вибір читачів за тиждень

Відео